Patriarhul Kirill al Rusiei, in Grecia. Emotii, pregatiri si nerabdare - dupa mai mult de 30 de ani

30-05-2013 04:00:23
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Rușii care trăiesc în Grecia, împreună cu grecii de limbă rusă, care au fost repatriati, se pregatesc cu emotie de sosirea Patriarhului Kirill in tara.

"Sunt mai mult de 30 ani de la ultima vizita oficiala a Patriarhului Rusiei, iar Grecia traieste o mare bucurie, prin primirea binecuvântărilor Parintelui nostru", a declarat Grigori Pigkalov, preot vorbitor de limbă rusă, din Biserica Panagia Sumela, Ilion.

"Parintele spiritual al poporului rus soseste aici, în Grecia, și lumea este nerabdatoare sa il primeasca. Oamenii vor veni la biserica si vor primi binecuvântarea acestuia. E o mare bucurie. Toată lumea – tineri și bătrâni – se va aduna în piața, pentru a-i ura bun venit Patriarhului".

Pregătirile în Biserică au inceput deja din aceste zile. Rușii il vor primi pe parintele lor spiritual, cu onoruri de stat.

Parintele Grigori este responsabil cu pregătirile: "Ne pregătim de o recepție mare. Noi îl vom primi în calitate de șef al statului."

Ziarele vorbitorilor de limbă rusă au publicat deja omagii la adresa sosirii Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii.

Un mare interes este demonstrat, de asemenea fata de oferirea de sfinte moaște, de către Patriarhul Kirill, pentru Panagia Sumela, a explicat Theodoros Ignatiadis, editor al săptămânalului MK Atena Courier.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...