„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat


24-11-2016 08:04:15 - Redactia Stiri - Turism & Pelerinaje
In aceste zile, credinciosii din partea de nord a Capitalei se bucura de un mare privilegiu: Moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina se afla, spre inchinare, in trei dintre lacasurile din aceasta zona a Bucurestiului:
  • Paraclisul Sfanta Ecaterina, aflat in spatele Manastirii Casin (unde se afla permanent o particica din sfintele moaste, apartinand bisericii, intr-o mica racla speciala, alaturi de o particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie);
  • Biserica Belvedere "Sfanta Ecaterina" , din zona "Regie" (in spatele caminelor studentesti ale Universitatii Politehnica - spre cartierul Crangasi, o particica din sfintele moaste aflandu-se asezata in icoana mare a Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, care se gaseste permanent in aceasta biserica);
  • si in... Biserica Podeanu Bucuresti, acolo unde o particica din sfintele moaste ale Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, cat si o alta partica din moastele Sfintei Mari Mucenite Irina, au poposit deja si se vor afla spre inchinare incepand de astazi (joi, 24 noiembrie 2016) si pana in ziua de duminica, inclusiv, alaturi de Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul si de o particica din Lemnul Sfintei Cruci.

"Deja de astazi, la primele ore ale diminetii, atunci cand in Biserica Podeanu a inceput Slujba Sfintei Liturghiii (ora 6:00 - click aici), pe care o savarsim zilnic in acest sfant Post al Nasterii Domnului, credinciosii s-au putut inchina la Sfintele Moaste ale celor doua Sfinte Mari Mucenite: Ecaterina si Irina" - ne-a marturisit parintele paroh Stavrofor Vasile Ailioaei.


"Acestea se afla spre inchinare langa racla care adaposteste Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul si o particica din Lemnul Sfintei Cruci pe Care a fost Rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos, urmand sa ramana aici pana in ziua de duminica, inclusiv".


Sfanta Mare Mucenita Ecaterina este serbata in Biserica Ortodoxa, in mod aparte in ziua de 25 noiembrie, odata cu Sfantul Mare Mucenic Mercurie (in Bucuresti, o particica din moastele Sfantului Mucenic Mercurie se afla, spre inchinare, in Biserica Sfantul Mercurie din cartierul Titan). In aceeasi zi se incheie, de asemenea, si perioada inchinata Praznicului Intrarii in biserica a Maicii Domnului (odovania sarbatorii) - conform calendarului bisericesc.

IMPORTANT: In ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, vineri, 25 noiembrie 2016, Slujba Sfintei Liturghii va fi transmisa in direct, video, din Biserica Podeanu - Bucuresti, incepand cu ora 6:00 a diminetii (pana in jurul orei 8:00, cand aceasta va fi urmata de savarsirea Tainei Sfantului Maslu). Transmisiunea in direct va putea fi urmarita in urmatoarele pagini web:
de unde va fi preluata si in paginile web:
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

TURISM & PELERINAJE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!