„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Muntele Nebo: s-a deschis Memorialul lui Moise


28-10-2016 08:46:32 - Redactia Stiri - Turism & Pelerinaje
Memorialul lui Moise, de pe vârful celebrului Munte Nebo din Iordania, s-a deschis din nou pentru pelerinii care doresc să viziteze locul in care profetul a vorbit pentru ultima oara cu Dumnezeu, inainte de a trece din aceasta viata, după ce memorialul a fost închis pentru lucrări de restaurare, timp de zece ani - conform publicatiei rusesti Sedmitza (Saptamana).

MUNTELE NEBO: MEMORIALUL LUI MOISE s-a redeshis


Memorialul lui Moise, situat la șapte kilometri de orașul Ma'daba, pe vârful Muntelui Nebo, este considerat a fi unul dintre cele mai importante și vizitate sit-uri de pelerinaj din Iordania și, prin urmare, mult-așteptata redeschidere, după o muncă serioasă de restaurare, este văzută ca fiind un mare eveniment.

Acolo, chiar pe vârful Muntelui Nebo, la 1000 de metri altitudine fata de nivelul marii, la aproximativ 30 Km de orașul Amman (în epoca romană cunoscut sub numele de "Philadelphia"), capitala Iordaniei, se afla o mănăstire, cu vedere spre malul vestic al Râului Iordan, Ierihon și Ierusalim.

Astăzi, aici există o mănăstire franciscană activă, pe Muntele Nebo, care a fost deschisa după ce arheologii au investigat și au abandonat ruinele locale, în anii 1930. 

Restaurarea Memorialului lui Moise a început în 2007, când s-a descoperit că rămășițele bazilicii antice se prabusisera, în imposibilitatea de a mai sustine greutatea memorialului.

"12. Apoi a zis Domnul către Moise: "Suie-te pe acest munte, care este dincoace de Iordan, adică pe muntele Nebo, şi priveşte pământul Canaanului, pe care am să-l dau fiilor lui Israel de moştenire.

13. Iar după ce-l vei vedea, te vei adăuga şi tu la poporul tău, cum s-a adăugat Aaron, fratele tău, pe muntele Hor." (Numerii, 27)


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MUNTELE NEBO
LOCATIE: MUNTELE NEBO, IORDANIA

TURISM & PELERINAJE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!