Elvetia: Moastele Sfantului Luca al Crimeii viziteaza, in aceasta perioada, mai multe parohii: Vevey, Zurich, Berna, Geneva.

Elvetia se bucura, in urmatoarele zile, de prezenta Moastelor Sfantului Luca al Crimeii

19-09-2016 10:24:58
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Moaștele Sfântului Luca din Simferopol, al Crimeii, vor ajunge maine, 20 septembrie 2016, la Catedrala Inaltarii Sfintei Cruci din Geneva, in jurul orelor 16:00, unde va avea loc Slujba Acatistului, urmata de o Slujba de Priveghere - informeaza Agentia de stiri Lacasuri ortodoxe, conform unor surse aflate in zona.

Elvetia: Moastele Sfantului Luca al Crimeii viziteaza mai multe parohii


Ulterior, sfintele moaște vor fi purtate in mare cinste in bisericile Parohiilor Sfanta Varara din Vevey și Sfânta Treime din Berna.

Aici, acestea vor ramane pana in ziua de luni, 26 septembrie 2016, cand se vor indrepta spre Zurich.

Joi, 22 septembrie, și vineri, 23 septembrie, sfintele moaste se vor afla asezate spre inchinare, din nou, în Catedrala Înălțării Sfintei Cruci din Geneva, unde se vor oficia mai multe slujbe, printre care si Slujba Acatistului.

Sfantul Luca de Simferopol (1877-1961) al Crimeii a fost arhiepiscop si chirurg recunoscut de către comunitatea științifică. El a fost canonizat în anul 2000, de către Biserica Ortodoxă Rusă, fiind mare facator de minuni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...