„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Scrisoarea disperata a unui refugiat in Thailanda (video)


19-08-2016 07:34:19 - Redactia Stiri - Turism & Pelerinaje
În a doua săptămână a lunii august 2016, un email a circulat in randul agentiilor de stiri ortodoxe din intreaga lume, semnat de Shahbaz Latif, un creștin din Pakistan, refugiat care traieste in Thailanda.

De ce ne-a scris Shahbaz Latif... - disperarea unui crestin pakistanez, refugiat in Thailanda

"Sunt Shahbaz Latif din Pakistan și sunt o victimă a persecuției. Am trait în Bangkok, cu copilul și soția mea.
Din 2012, am fost blocați în procesul de determinare a statutului de refugiat al UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați). Organizația umanitara gigantica s-a aflat în imposibilitatea de a ne ajuta prin protecție și educație.

Începând cu 2013, sute și mii de alti solicitanți de azil și refugiați au fost reținuți de către autoritățile de imigrare din Thailanda, tara care nu este semnatara a protocolului privind refugiatii. Copii, mame, bărbați și femei, tineri și bătrâni au fost reținuți în centrul de detenție al imigrantilor și încă sunt mulți care rămân în detenție.
Nu ni se permite să lucram, iar Biserica ramane sursa noastră de supraviețuire, insa din păcate si fondurile ei sunt în scădere.

An după an, protecția UNHCR și a altor autorități a scazut. Fratele meu, împreună cu alți membri ai familiei au fugit în Birmania, dar pe drum au fost reținuți în China, in martie 2016.

In tot acest timp, am contactat toate organizațiile umanitare, inclusiv UNHCR din Beijing. Aceștia au fost reținuți într-un loc necunoscut, timp de două luni, și apoi deportati înapoi în Myanmar. Chinurile prin care au trecut au fost oribile, iar lagărul de concentrare din Birmania era neigienic, copiii fiind încătușati și drogati, iar după o lună de tortură au fost lăsati la granița cu Thailanda.

Într-un fel, un bun samaritean i-a ajutat să ajungă la Bangkok, dar au ramas doar cu speranțele vizavi de organizațiile umanitare. Fara niciun medicament, pe 19 iunie 2016, fratele meu a murit, la vârsta de 34 de ani.
Un interviu recent din mass-media suedeză poate fi vazut aici: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6463085" target="_blank

Din momentul in care l-am pierdut pe fratele meu, familia mea nu mai are niciun sprijin și asistență din partea nimănui și nici nu mai avem vreo speranță în procesul, esuat, de stabilire a statului de refugiat. Mai ales, pentru că UNHCR sustine ca cele mai multe dintre fondurile sale au fost utilizate pentru criza refugiaților sirieni.

Noi trebuie să suportam toate aceste pierderi, nu avem voie să lucram, suntem în imposibilitatea de a le oferi o educație copiilor, trebuie să cerșim pentru fiecare masă și pentru adăpost și să suportam toate consecințele.

Un reporter sub acoperire al Agentiei de stiri britanice BBC a aratat prin ce trecem noi in Thailanda, tara nefiind semnatara a Protocolului pentru Refugiați - Convenția de la Geneva. Raportul BBC poate fi vazut si el, aici: http://www.bbc.co.uk/programmes/n3csy4kf

Solicit, cu umilință, Bisericii Ortodoxe, mass-mediei, oricarui doritor, să ajute familia mea, în găsirea unei soluții durabile, pentru a avea un loc sigur in care sa supravietuim, cu recunostinta.
La randul sau, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe semnaleaza cazul, in urma transmiterii acestui email, precizand ca adresa de email folosita pentru corespondenta cu refugiatul Shahbaz Latif este: messiah58507@gmail.com.

De asemenea, in articolul de fata (dreapta-sus) va punem la dispozitie un material video privind situatia prin care trec refugiatii in Thailanda.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre!

COMENTARII

FISIERE MEDIA
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BANGKOK
LOCATIE: BANGKOK, THAILANDA

TURISM & PELERINAJE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!