În a doua săptămână a lunii august 2016, un email semnat de Shahbaz Latif, a ajuns la adresa noastra. Disperarea unui refugiat in Thailanda.

Scrisoarea disperata a unui refugiat in Thailanda (video)

19-08-2016 07:34:19
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
În a doua săptămână a lunii august 2016, un email a circulat in randul agentiilor de stiri ortodoxe din intreaga lume, semnat de Shahbaz Latif, un creștin din Pakistan, refugiat care traieste in Thailanda.

De ce ne-a scris Shahbaz Latif... - disperarea unui crestin pakistanez, refugiat in Thailanda

"Sunt Shahbaz Latif din Pakistan și sunt o victimă a persecuției. Am trait în Bangkok, cu copilul și soția mea.
Din 2012, am fost blocați în procesul de determinare a statutului de refugiat al UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați). Organizația umanitara gigantica s-a aflat în imposibilitatea de a ne ajuta prin protecție și educație.

Începând cu 2013, sute și mii de alti solicitanți de azil și refugiați au fost reținuți de către autoritățile de imigrare din Thailanda, tara care nu este semnatara a protocolului privind refugiatii. Copii, mame, bărbați și femei, tineri și bătrâni au fost reținuți în centrul de detenție al imigrantilor și încă sunt mulți care rămân în detenție.
Nu ni se permite să lucram, iar Biserica ramane sursa noastră de supraviețuire, insa din păcate si fondurile ei sunt în scădere.

An după an, protecția UNHCR și a altor autorități a scazut. Fratele meu, împreună cu alți membri ai familiei au fugit în Birmania, dar pe drum au fost reținuți în China, in martie 2016.

In tot acest timp, am contactat toate organizațiile umanitare, inclusiv UNHCR din Beijing. Aceștia au fost reținuți într-un loc necunoscut, timp de două luni, și apoi deportati înapoi în Myanmar. Chinurile prin care au trecut au fost oribile, iar lagărul de concentrare din Birmania era neigienic, copiii fiind încătușati și drogati, iar după o lună de tortură au fost lăsati la granița cu Thailanda.

Într-un fel, un bun samaritean i-a ajutat să ajungă la Bangkok, dar au ramas doar cu speranțele vizavi de organizațiile umanitare. Fara niciun medicament, pe 19 iunie 2016, fratele meu a murit, la vârsta de 34 de ani.
Un interviu recent din mass-media suedeză poate fi vazut aici: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6463085" target="_blank

Din momentul in care l-am pierdut pe fratele meu, familia mea nu mai are niciun sprijin și asistență din partea nimănui și nici nu mai avem vreo speranță în procesul, esuat, de stabilire a statului de refugiat. Mai ales, pentru că UNHCR sustine ca cele mai multe dintre fondurile sale au fost utilizate pentru criza refugiaților sirieni.

Noi trebuie să suportam toate aceste pierderi, nu avem voie să lucram, suntem în imposibilitatea de a le oferi o educație copiilor, trebuie să cerșim pentru fiecare masă și pentru adăpost și să suportam toate consecințele.

Un reporter sub acoperire al Agentiei de stiri britanice BBC a aratat prin ce trecem noi in Thailanda, tara nefiind semnatara a Protocolului pentru Refugiați - Convenția de la Geneva. Raportul BBC poate fi vazut si el, aici: http://www.bbc.co.uk/programmes/n3csy4kf

Solicit, cu umilință, Bisericii Ortodoxe, mass-mediei, oricarui doritor, să ajute familia mea, în găsirea unei soluții durabile, pentru a avea un loc sigur in care sa supravietuim, cu recunostinta.
La randul sau, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe semnaleaza cazul, in urma transmiterii acestui email, precizand ca adresa de email folosita pentru corespondenta cu refugiatul Shahbaz Latif este: messiah58507@gmail.com.

De asemenea, in articolul de fata (dreapta-sus) va punem la dispozitie un material video privind situatia prin care trec refugiatii in Thailanda.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre!

COMENTARII

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...