Un preot ortodox se plange autoritatilor germane

15-01-2016 09:52:10
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Refugiații creștini sunt expusi hartuirii in taberele de refugiati din Germania, spune Pr. Daniil Irbit, staret al Manastirii Sfantul Gheroghe Purtatorul de Biruinta din Gotschendorf, membru al Comisiei pentru Integrare a Cancelariei Federale a Germaniei.

"Refugiații creștini din Siria, Eritreea și din alte țări sunt expusi umilirii, vânătorii de oameni și hărțuirii brutale in taberele pentru refugiați, din partea musulmanilor. Aceasta se intampla, de asemenea, si cu minoritatea religioasă yazidi. Cazurile de umilire, ranire și amenințare cu moartea sunt frecvente", a spus preotul, într-o scrisoare adresata Ministerului Federal al Afacerilor Speciale, Sef Federal al Cancelariei Germane, Peter Altmaier.

In scrisoarea cu pricina, sesizata pe adresa Redactiei Lacasuri Ortodoxe, prin contul propriu de Facebook, de catre Parintele Daniil, se arata ca foștii musulmani, care s-au convertit la Creștinism, sunt expusi unor riscuri speciale.

"Conform tradiției islamice, acestia trebuie să fie pedepsiți, pentru că ei au căzut din Islam. Acestia sunt expusi unor presiuni dure și se tem pentru viața lor, pentru că 'renegatii' isi pierd orice drept in fata musulmanilor radicali", se arata in scrisoare.

Tematori pentru viața lor, mulți refugiați trebuie să-și petreacă nopțile în afara taberelor, spre exemplu, la Biserica Evanghelică Luterană "Sfânta Treime", din cartierul Steglitz al Berlinului.

"Mulți creștini care au venit din Orientul Mijlociu suferă in urma unor astfel de hărțuiri puternice, dorind să se întoarcă acasă, pentru că situația lor nu pare să fie mai putin rea în centrele de cazare a refugiatilor din Germania", a spus preotul.

Poliția intervine rar sau deloc în soluționarea conflictelor religioase, a mai spus el, cerand ca, pana la solutionarea problemei, crestinii sa fie gazduiti separat fata de musulmani.
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...