Turismul din Sinai pe calea spre faliment

27-03-2013 05:39:21
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In ultimele șase luni, investitorii din sectorul de turism din South Sinai si-au vândut mobilierul, echipamentele de bucatarie, jeep-urile safari si, in unele cazuri, au fost forțați să renunțe la instalații întregi, în schimbul datoriilor acumulate, ca urmare a lipsei severe de venituri și a scaderii preturilor.
   Totul pare a porni, conform acestora, de la incapacitatea Președintelui egiptean Mohamed Morsi de a guverna o situație care s-a inrautatit drastic.

   Pe drumul spre Taba, zeci de statiuni si tabere zac pustii la aceasta ora.

   Proprietarii de afaceri din Newiba și Dahab, două dintre destinațiile de top ale South Sinai, apreciaza că sectorul turismului a marcat pierderile cele mai mari de cand Președintele Mohamed Morsi a preluat funcția, în luna iunie 2011.
   Conform declaratiilor acestora, veniturile se situeaza in prezent la un sfert fata de cele din trecut.

   Sosirea Fratiei Musulmane la putere a influențat venirea turiștilor și a declanșat o mulțime de ingrijorari, care ar putea fi cu totul false – afirma acestia pentru El Monitor – insa guvernul nu ia nicio masura, astfel incat umbla deja zvonuri ca puterile islamiste, inclusiv guvernul, intentioneaza sa distruga lent turismul de plaja, doar fiindca nu se potriveste ideologiilor acestora. In plus, guvernul se pare ca nu poate monitoriza criza de securitate majora din zona.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...