Tinerii in Biserica: o inima permanent tanara, pentru Papa Francisc

25-03-2013 06:39:37
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   "Aveți un rol important în celebrarea credinței! Voi ne transmiteti bucuria credinței și ne demonstrati că trebuie să trăim credința cu o inima tanara", a declarat Papa Francisc in fata tinerilor, ieri, cu ocazia Zilei Tineretului, pentru Biserica Catolică din intreaga lume.

   O sută de tineri au participat la procesiunea din Duminica Floriilor, la începutul Liturghiei oficiate de Papa, in Piața Sfantul Petru a Vaticanului.
   "Dragi tineri, v-am urmarit in procesiune, atunci când intrati, si va imaginam la aceasta sarbatoare in jurul lui Iisus; va imaginam fluturand ramuri de măslin; si va imaginam strigand numele Lui si exprimandu-va bucuria de a fi cu El!”, le-a spus Papa Francisc in predica sa.

   Papa a simțit că tinerii au jucat "un rol important în celebrarea credinței": "Voi ne transferati bucuria credinței și ne aratati ca trebuie să trăim credința cu o inimă tânără, întotdeauna cu o inimă tânără, chiar si la șaptezeci sau optzeci de ani! Tineri in inima! Cu Hristos, inima nu imbatraneste!, a mai spus acesta, in ropot de aplauze.

   "Imparatul pe Care Il urmam și Care ne însoțește este foarte special”, a mai spus Papa, „este un Imparat Care iubește și care ne învață să slujim si sa iubim". Papa le-a cerut tinerilor crestini sa marturiseasca credinta: "Voi nu v-ati rusinat de Crucea Sa! Din contra, voi ati imbratisat-O, pentru ca ati inteles că este dăruire de sine, renuntare la sine, ca inseamna bucuria adevărată și dragostea lui Dumnezeu, Hristos Care a biruit răul!".

   De asemenea, el s-a referit la Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în perioada 23-28 iulie la Rio de Janeiro, in Brazilia, invitându-i pe tineri să participe și să se pregătească spiritual, astfel incat "această întâlnire sa fie un semn al credinței în lume".

   "Voi purtati Crucea in pelerinaj, traversand toate continentele lumii, pe toate caile!(…) Purtati aceasta Cruce, pentru a demonstra tuturor ca Crucea lui Iisus a dărâmat zidul dușmăniei între oameni și națiuni și a adus reconcilierea și pacea", a incheiat Papa.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...