Primul episcop copt de Canada: Mina, o intronizare istorica

25-03-2013 05:55:59
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Comunitatea Ortodoxă Coptă va saluta sosirea istorica a Preasfintitului Episcop copt Mina, in data de 5 aprilie 2013, pe Aeroportul International Pearson, acesta fiind primul episcop desemnat pentru Eparhia din Canada.

   Preasfinția Sa a fost numit de către Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea – cel de-al 118-lea Papa si Patriarh al Alexandriei – și va fi întronizat pentru noua eparhie înființată – care include Western Ontario si Canada de Vest. Această eparhie nouă va cuprinde toate bisericile ortodoxe copte din Mississauga, Oakville, Milton, Brampton, Hamilton, St. Catharines, Guelph, London, Kitchener și Windsor din Ontario, precum și bisericile ortodoxe copte din British Columbia, Alberta, Saskatchewan și Manitoba.

   Eparhia nou înființată deservește, în prezent, 10.000 de enoriași ortodocși copți și include 20 de biserici, care sunt slujite de 27 de preoti.

   Vor exista două festivități oficiale, dedicate întronizarii Episcopului Mina. Prima manifestare va avea loc în cea mai mare Catedrala Ortodoxă Coptă din America de Nord, situata pe 1245 Eglinton Avenue West, în Mississauga, in ziua de sambata 6 aprilie 2013, intre orele 07:00-10:00.
   Festivitățile vor continua duminică, 7 aprilie 2013, cu o slujba a Sfintei Liturghii, care va incepe la ora 08:30. Această celebrare liturgică este un eveniment istoric, Sfintia Sa fiind însoțit de mulți dintre părinții si episcopii din mai multe eparhii din Egipt, SUA și Regatul Unit, participand și delegați oficiali, politicieni, mulți lideri ai Bisericii și peste 5.000 de enoriașii care vor sosi din tot vestul Ontario și Canada de Vest.

   Cea de-a doua parte a celebrarilor oficiale, dedicate Întronizarii, va avea loc pe coasta de vest, sambata 13 aprilie 2013, intre orele 07:00-10:00, la Biserica Sfantul Gheorghe din Surrey, BC.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...