„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Palatul regelui biblic Sanherib, descoperit sub daramaturile provocate de teroristi (video)


14-03-2017 10:40:47 - Redactia Stiri - Stiinta & Tehnica
În iulie 2014, teroriștii islamisti au distrus Mormântul Profetului Iona, din Mosul, Irak. Nemultumindu-se pur si simplu cu distrugerea unui loc sacru, militanții ISIS au început, ulterior, să sape tuneluri sub mormânt, căutând artefacte pe care să le jefuiască. În acest sens, arheologii considera, acum, ca au dat peste un palat vechi, aparținând regelui biblic Sanherib, relatează The Telegraph.

Sit-ul arheologic a fost excavat de două ori, înainte - in 1852, sub administratie otomana, si în 1950 de către Departamentul irakian al Antichităților - dar niciuna dintre excavari nu a condus la palatul nou-descoperit.

Palatul a fost construit pentru Sanherib, extins de către fiul său Asarhadon (681-669 înainte de Hristos), renovat din nou de Assurbanipal (669-627) și parțial distrus în timpul jafului din Ninive, în 612 înainte de Hristos.

Ninive a fost una dintre cele mai bogate cetati din lume în timpul domniei lui Sanherib, iar campania sa militară împotriva Regatului lui Iuda este descrisa în Biblie, in Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor), Cap. 32:
1. După atâtea lucruri şi atâta credincioşie, a venit Sanherib, regele Asirienilor, şi a intrat în Iuda şi a împresurat cetăţile întărite şi şi-a făcut planul ca să le răpească pentru el".

"Exista o mare cantitate de istorie acolo jos, nu doar pietre ornamentale. Este o oportunitate de a cartografia în cele din urmă vistieria primului mare imperiu din lume, din perioada cea mai de succes", a declarat profesorul Eleanor Robson, presedinte al Institutului Britanic pentru Studierea Irakului.

Probabil, teroriștii islamisti au jefuit multe dintre comorile care s-au aflat în palat, dar ceea ce a rămas va fi bine studiat. Specialistii trebuie sa lucreze rapid, cu toate acestea, tunelurile nefiind construite de profesionisti, iar riscul de prabusire fiind o chestiune de săptămâni.

Potrivit guvernului regional al Kurdistanului irakian, ISIS a deteriorat sau distrus aproximativ 100 de sit-uri sacre, în cei doi ani ai domniei lor teroriste, pentru că ei nu aproba venerarea relicvelor și a sit-urilor sacre. Ei au închis, de asemenea, toate muzeele din Mosul și centrele culturale.

TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MOSUL
LOCATIE: MOSUL, IRAK

STIINTA & TEHNICA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!