In articolul de fata, va punem la dispozitie o perspectiva de 360 de grade, a locului in care a fost descoperita biserica.

Arheologii georgieni descopera o biserica, pe locul unde a poposit Sfantul Apostol Andrei (360)

01-07-2016 09:26:23
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Arheologii georgieni descopera o biserica necunoscuta din sec X

În timpul săpăturilor arheologice efectuate pe terenul Catedralei Atskuri, arheologii georgieni au descoperit ruinele unei biserici necunoscute a Fecioarei Maria, datată în secolul al X-lea, conform unui raport al postului de televiune georgian Canal 1.

Arheologii, istoricii de artă și clericii au clarificat faptul ca biserica, descoperita sub un strat de pământ, a fost construita pe locul unui templu non-creștin din primul secol, alte artefacte fiind, de semenea, descoperite în timpul săpăturilor.

Biserica a fost descoperita cu ocazia săpăturilor arheologice preliminare, legate de ampla restaurare a Catedralei Atskuri, planificata sa inceapa in anul 2017.

Reprezentanții clerului din Georgia au exprimat opinia că Sfantul Apostolul Andrei, Cel Intai chemat, ar fi vizitat aceste locuri și ar fi poposit in acest sanctuar.

Aktsuri a fost centrul eparhial medieval al partii de sud a Georgiei. 
In articolul de fata, va punem la dispozitie o perspectiva de 360 de grade, a locului in cauza, in care puteti naviga, folosind mouse-ul.
Atskuri church
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV