Ramasitele Regelui Richard III, descoperite recent, reinhumate in York

26-02-2013 01:06:49
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Într-o declarație emisa luni, descendenții Regelui Richard al III-lea solicită ca rămășițele acestuia, recent descoperite, să fie reinhumate în York.
   Ei susțin că York-ul este locul in care Regele ar fi dorit să fie îngropat.

   La începutul acestei luni, oamenii de stiinta au confirmat faptul că un schelet vechi de 500 de ani, descoperit sub o parcare din Leicester, apartinea lui Richard al III-lea, ultimul monarh al Casei de York.

   Arheologii Universitatii din Leicester au declarat că testarea ADN-ului s-a dovedit "dincolo de orice îndoială, rezonabilă", confirmand că rămășițele au fost cele ale regelui.

   Richard a murit în bătălia de la Bosworth, iar Henric al VII-lea – fondatorul dinastiei Tudor, a luat tronul.

   Au existat, pana astazi, pe rand pareri ca ramasitele ar trebui sa fie ingropate in Catedrala Lester, apoi in Yorkminster sau, ca monarh, la Westminster Abbey.
   Probabil, va urma oricum o înmormântare regala sau funeralii de stat.

   Arheologii au avut nevoie, initial, de obținerea unei licențe din partea Ministerului Justiției, pentru exhumarea corpului, chiar daca acesta este vechi de 500 de ani. Licenta prevedea si ca rămășițele ar trebui să fie reinhumate în locul în care au fost găsite sau în cel mai apropiat loc. Catedrala Lester se afla la doar 50 de metri distanță.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...