UE avertizeaza Google ca risca sa fie sanctionat pentru intentia de spionaj

22-02-2013 09:07:28
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Gigantul Google se poate confrunta cu sancțiuni din partea UE, după ce nu a reușit să se conformeze legilor europene privind confidențialitatea. Autoritățile de reglementare europene spun că societatea nu a reacționat la preocupările exprimate in urma anchetei realizate anul trecut.

   Prin intermediul „profilului de utilizator”, rezultat din compilarea Google a mai multor date despre utilizatori, portofoliul Google imbogatit contine acum date date stocate de pe aproximativ 60 de site-uri ale companiei, conform șefului departamentului de analiză al „Fund of information democracy”, Vadim Kim.

   "Datele nu sunt ceva informativ, ci acestea sunt păstrate pe serverele companiei. Chiar dacă societatea susține că nu vor fi prelucrate, cât de încrezător poate fi un utilizator obisnuit, ca într-adevăr asa va fi? Noi nu știm. Cum putem fi siguri că datele nu vor fi utilizate, de exemplu, pentru a studia comportamentul consumatorilor și așa mai departe, iar prin astfel de informații sa se obtina o cantitate suficientă de date strategice?".

   Desi unii specialisti in IT sustin ca, intrucat conturile nu contin decat informații generale, stocarea datelor nu poate fi considerată o formă de spionaj, totusi, datele cu caracter personal pot cădea în mâinile companiei, deoarece, atunci când o persoană se înregistrează la un serviciu al companiei, ea poate menționa si adresa si functia etc.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...