Absența a patru Biserici Ortodoxe, din Sinod, a fost și rămâne un eveniment dureros în multe moduri. Insa, ce se intampla cu credinciosii?

Dupa Marele Sinod Pan-ortodox: credinciosii, lasati la mila unei lumi reci si neiertatoare

12-10-2016 06:18:44
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Arhiepiscopul Dimitrie al Americii (de sub Patriarhia Ecumenică) a tinut un discurs, in aceste zile, cu ocazia Adunării Episcopilor Canonici Ortodocsi ai Statelor Unite. Discursul a fost dedicat Sfantului si Marelui Sinod din Creta.

Dupa ce a trasat istoria acestui Mare Sinod Pan-ortodox, Arhiepiscopul si-a exprimat propriile opinii privind atitudinea care ar urma să fie adoptată de către episcopii ortodocși din America:

"Desigur, absența a patru Biserici Ortodoxe, din Sinod, a fost și rămâne un eveniment dureros în multe moduri. Acest lucru, cu toate acestea, nu este un semn al lipsei noastre de unitate, ci ne încurajează să fim răbdători unii cu alții și să cultivam unitatea, pe toate caile.


În ciuda slăbiciunilor și imperfecțiunilor noastre, toți trebuie să insistam să rămânem și să sporim în unitatea lui Hristos. Prima noastră sarcină, în calitate de ierarhi ai Statelor Unite, nu este sa dezbatem problema Sinodului din Creta. Nu ne putem permite luxul unor astfel de dezbateri.


În calitate de păstori ai turmei Domnului, noi trebuie să rămânem legați unul de altul, fermi în misiune și angajati in a depăși orice provocare și in a folosi toate ocaziile de fratietate, intr-un mod fructuos, veridic si sinodal. Suntem o Adunare a Episcopilor Ortodocși; nimeni nu poate contrazice sau schimba asta. Suntem una în Hristos. 


Dacă nu trăim responsabilitatea noastră, de a lucra ca un singur trup, dragi Frați, ii vom lăsa pe credincioși la mila unei lumi reci și neiertătoare. Si, putem fi siguri că societatea nu ne va întreba cine este grec sau bulgar, rus, ucrainean, sârb și român, georgian sau antiohian, ortodox convertit sau de la nastere. Oamenii noștri vor ajunge sa cada prada, în cele din urmă, atacurilor și batjocurei.


Rugăciunea mea este ca, noi, în actualele condiții și provocări, sa reînnoim angajamentul nostru unul fata de celalalt, ca o adunare a episcopilor".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...