„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Tensiunile din Estonia continua


06-10-2016 08:37:06 - Redactia Stiri - Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Mitropolitul Stefan al Bisericii Ortodoxe Apostolice din Estonia (foto), de sub Patriarhia Constantinopolului, a sugerat că Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei ar trebui sa se unească cu Biserica aflata sub autoritatea acestuia.

Tensiunile din Estonia, intre Patriarhia Ecumenica si Patriarhia Rusa, continua

Mitropolitul Stefan a declarat ziarului Postimees, că el se bazează pe deciziile Sinodului Pan-Ortodox care a avut loc în luna iunie a acestui an în Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), potrivit căruia existența a două Biserici Ortodoxe în același stat este inacceptabilă, rapoarteaza Interfax.

Potrivit ierarhului, acesta are un plan pentru unirea Bisericilor: 

"Da, eu sunt pregătit. Am un plan care să respecte în mod egal ambele comunități și ambele limbi. Este un plan foarte uman - cultura și limba ruse nu pot fi date deoparte".


Mitropolitul a recunoscut că Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii ar trebui să discute problema unirii Bisericilor, una cu cealalta.

Situatia Bisericii Ortodoxe din Estonia


În prezent, există două jurisdicții ortodoxe active în Estonia: Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei și Biserica Ortodoxă Estoniană Apostolică, a Patriarhiei de Constantinopol (acesta din urmă a fost infiintata abia la începutul anilor 1990). Ambele Biserici pretind a fi autonome, deși ele nu isi recunosc, reciproc, statutul autonom.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, Biserica Estoniana de sub Patriarhia Ecumenica a obținut aproape toate proprietatile Bisericii Ortodoxe de sub Patriarhia Rusa, care fuseseră confiscate în timpul erei sovietice. Între timp, Biserica Estoniana de sub Patriarhia Moscovei a ajuns să închirieze acele biserici aparținând statului, în care oficiase slujbe mai mulți ani.

Astăzi Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei are 31 de parohii, împărțită în cele două Eparhii, de Tallin și Narva. Aceasta din urmă include, în principal, districte in care predomina limbă rusă, in estul țării. În 1992, înainte de schismă, Biserica Estoniei de sub Patriarhia Rusa numara, insa, 80 de parohii. Liderul Bisericii Ortodoxe Estoniene de sub Patriarhia Moscovei are, astazi, varsta de 92 de ani - Mitropolitul Cornelius (Iacob), care slujeste la Catedrala Sfantul Alexandru Nevsky din Tallin.

Biserica Ortodoxă Apostolica Estoniană detine 60 de parohii, împărțite în trei Eparhii: Tallin, Parnu și Tartu. Întâistătătorul sau este Mitropolitul Stefan (Stephanos Charlampides), care slujeste, de obicei, in Biserica Sfantul Simeon.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ESTONIA
LOCATIE: ESTONIA

SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!