Stupoare: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor din Ucraina, in pofida avertismentelor date de Patriarhia Rusa.

STUPOARE: Patriarhul Rusiei il reclama, Patriarhul Ecumenic il felicita...

09-08-2016 06:41:07
In pofida atacurilor fara precedent ale greco-catolicilor la adresa ortodocsilor, si a avertismentelor in acest sens ale Patriarhiei Rusiei (vezi aici), Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului i-a mulțumit șefului Bisericii Greco-Catolice (Uniate) din Ucraina, Sviatoslav (Șevciuc). Se pare ca multumirile au pornit de la susținerea aratata de liderul greco-catolic, fata de Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Multumirile au fost transmise printr-o scrisoare semnata chiar de catre Patriarh - informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Stupoare: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor


Informatia ne-a fost furnizata de către Departamentul de Informații al Bisericii.

"Suntem incantati de posibilitatea de a comunica cu dumneavoastra, exprimandu-ne recunoștința noastră sinceră, vizavi de scrisoarea dumneavoastră, privind urarile voastre fratesti legate de Sfântul si Marele Sinod(...), în cele din urmă convocat la data de 19 iunie, incheiat cu succes, pe 26 iunie 2016, la Academia Ortodoxă din Creta", scrie Patriarhul Ecumenic, adaugand: 

"Va putem asigura, Preafericirea Voastra, de dorința noastră de a dialoga cu Bisericile noastre surori, susținuta de majoritatea covârșitoare, în sesiunile sinodale, și reflectata oficial în documentele finale.


Acest lucru, conform credinței noastre, este, fără îndoială, de o importanță decisivă pentru mărturisirea unică a Evangheliei, în lumea noastră și vremurile noastre tulburi".


Stupoare: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor


Patriarhul Bartolomeu l-a asigurat, de asemenea, pe liderul greco-catolic din Ucraina (foto), de rugăciunile sale "pentru stabilitate și pace în Ucraina".

Intr-o declaratie recenta, Biserica Ortodoxa a Rusiei tocmai atragea atentia asupra atacurilor fara precedent din partea uniatilor (greco-catolicilor), asupra ortodocsilor, inregistrate in ultimul timp in Ucraina (click aici). 

Astfel, mesajul de multumire, semnat de Patriarhul Bartolomeu, chiar daca urmareste sa demonstreze o apropiere - in "marturisirea comuna si unica" a Evangheliei - intre "Bisericile crestine surori",  demonstreaza in fapt, in fata lumii, o si mai mare ruptura in sanul Bisericii Ortodoxe, decat simpla neparticipare a unora dintre Bisericile Ortodoxe canonice la Sfantul si Marele Sinod din Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe - click aici).

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV