Viitorul Sfant si Mare Sinod s-ar putea tine in Romania - propunerea a fost vehiculata in Creta. BOR poate fi mediator intre Constantinopol si Rusia.

Romania ar putea gazdui viitorul Sfant si Mare Sinod (Kallistos Ware)

01-08-2016 14:42:22
In ultimele zile, publicatia americana OSV a realizat un interviu cu IPS Mitropolit Kallistos (Ware) de Diokleia - teolog ortodox de renume, stabilit in Oxford, Anglia, invitat ca membru al delegației Patriarhiei Ecumenice la Sfantul si Marele Sinod Panortodox din Creta 2016 - informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. 

Viitorul Sfant si Mare Sinod s-ar putea tine in Romania (Kallistos Ware)


In interviul inclus intr-o serie ampla semnata de Michael Heinlein, Mitropolitul Kallistos a împărtășit unele dintre opiniile sale cu privire la reuniunea din Creta și privind pașii următori spre o unitate mai puternică în cadrul Ortodoxiei la nivel mondial.

Facand referire la procesul care sa vizeze o intelegere mai buna intre Patriarhia de Constantinopol si Biserica Rusiei (care a refuzat sa fie prezenta la Sfantul si Marele Sinod, in conditiile impuse de Patriarhia Ecumenica - vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), acesta a declarat:

Procesul ar putea fi indelungat. Dar ar putea duce la o întâlnire în timp de trei ani sau cam asa ceva. Și, probabil, Biserica din România va juca un rol important aici.


Biserica din România nu a luat parte la vreun conflict între Constantinopol și Moscova. Și Biserica din România, trebuie să amintim asta, este, după Rusia, cea mai mare Biserică Ortodoxă.


Într-adevăr, cred că, dacă ar fi sa lasam deoparte Biserica din Ucraina, Biserica din România este mai mare decât Patriarhia Moscovei în Rusia. Și astfel, românii pot juca foarte probabil un rol important de mediator... chiar s-a sugerat ca urmatorul Sfant si Mare Sinod ar trebui să aiba loc in România.


Viitorul Sfant si Mare Sinod s-ar putea tine in Romania (Kallistos Ware)


Iar pentru aceasta, este important să existe o invitație in acest sens, deoarece Sinoadele de acest gen sunt foarte scumpe... Dar Biserica din România ar putea fi în măsură să suporte costul a 350 de episcopi, pentru 11 zile! Numai ca, trebuie să ne amintim că Conciliul Vatican II s-a întrunit, dupa o perioadă de patru ani... timp de mai multe luni, la un moment dat. Așa că nu ne putem aștepta să se stabilească totul în 11 zile. Este nevoie de mult mai mult timp".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV