Marele Sinod din Creta - Biserica Rusa nu a primit nici pana acum documentele oficiale, motiv pentru care aceasta nu poate formula un raspuns la ele.

Marele Sinod din Creta - Biserica Rusa nu a primit nici pana acum documentele oficiale

25-07-2016 07:45:42
Biserica Ortodoxă Rusă nu va răspunde documentelor publicate pe Internet, apartinand Marelui Sinod din Creta, ci va astepta, in primul rand, primirea lor oficiala - conform unei declaratii a șefului Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Rusiei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, pentru RIA Novosti.

Marele Sinod din Creta -: Biserica Rusa nu a vazut decat documentele publicate pe Internet


Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a admis, in data de 15 iulie, ca Marele si Sfantul Sinod din Creta a fost un eveniment important, menționând insa că acesta nu poate fi privit ca unul pan-ortodox

Prin urmare, Biserica Ortodoxa Rusa nu recunoaște statutul general pan-ortodox al documentelor si textelor adoptate de Marele Sinod din Creta, insa s-a decis să le transmită spre studiere, Comisiei Biblice-Teologice Sinodale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Am văzut doar textele documentelor Sinodale, publicate pe Internet. Nu vom răspunde în mod oficial unei publicatii on-line" - a spus Mitropolitul. 

Marele Sinod din Creta - Biserica Rusa nu a primit nici pana acum documentele oficiale


El a mai declarat că, "mai intai. Biserica Ortodoxa Rusa ar trebui sa le obtina, și abia mai apoi sa le studieze".

La Sinodul care a avut loc în Creta, prezidat de Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu, au participat doar 10 din 14 Primati ai Bisericilor locale.

In Creta, nu au fost prezenti Primatii rus, bulgar, atiohian, georgian, intrucat Bisericile acestora nu au fost de acord cu regulile și procedurile pregatitoare ale Sinodului, precum și cu textele unor documente (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cu toate acestea, participanții la Sinodul din Creta au propus ca Sinodul sa devina un organism permanent și să se intruneasca in mod regulat.

Poti accesa cea mai cuprinzatoare arhiva de articole privind SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX DIN CRETA - cu pareri atat pro cat si contra - dand click aici.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV