In legatura cu Marele Sinod din Creta, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a declarat ca antiecumenistii fac voia diavolului.

Patriarhul Bartolomeu: ANTIECUMENISTII fac voia celui rau

22-07-2016 08:04:23
Patriarhul Bartolomeu prevede un progres ecumenic semnificativ în următorii ani - informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: antiecumenistii fac voia celui rau (Patriarhul Bartolomeu)


Cel putin aceasta dezvaluie Patriarhul din Constantinopol, intr-un articol prezentat in ultimele ore, de binecunoscuta publicatie italieneasca "La Repubblica".

Articolul prezinta un interviu acordat de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pe marginea discutiilor lansate despre recentul Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe, care a avut loc in Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: antiecumenistii fac voia celui rau (Patriarhul Bartolomeu)


In cadrul interviului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a avertizat că cei care doresc să fie întrerupt dialogul cu alți creștini ii fac "o deosebita placere diavolului".

"Biserica Ortodoxă, la rândul său, are credință în Dumnezeu și, cu optimism, va continua dialogurile teologice, mai ales cu Biserica-sora Romano-Catolica", a mai spus Patriarhul Bartolomeu.

MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: ruptura cu catolicii este o rusine pentru noi (Patriarhul Bartolomeu)


"Noi credem că, în anii următori, vor exista progrese semnificative" - a mai precizat Patriarhul Bartolomeu.

Totodata, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a mai precizat ca problema nereusitei vindecarii diviziunii care persista intre Biserica Rasariteana si Biserica Vestului - in pofida Sinoadelor din Lyon (1274) și Ferrara și Florența (1438-9) - "este o rușine pentru noi creștinii, și niciodată nu vom inceta sa restabilim unitatea".


Poti accesa cea mai cuprinzatoare arhiva de articole privind SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX DIN CRETA - cu pareri atat pro cat si contra - dand click aici.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

 
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV