Lumea ortodoxa nu va sustine schisma din Ucraina

29-01-2016 08:33:56
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că Primatii Bisericilor Ortodoxe s-au aratat de acord cu el, în condamnarea schismei Bisericii din Ucraina.

"Interpretand aceste fapte [schisma Bisericii din Ucraina], participanții la intrunire [Sinaxa din Chambesy] au avut exact aceeasi pozitie cu cea a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii. 

Iar cei care au început această divizare care nelinisteste Ucraina, ar trebui să înțeleagă asta, la randul lor. Aceasta schismă nu va fi susținută de lumea ortodoxă", le-a declarat Patriarhul reporterilor, după vizita la Chambesy, Elveția, unde liderii Bisericilor Ortodoxe s-au întâlnit pentru a discuta despre pregătirea Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox.

Patriarhul a reiterat faptul că există o singură modalitate de a depăși schisma ucraineană: "prin negociere și prin obținerea de rezultate, pe baza canoanelor sfinte".

"Ucraina are doar Biserica Ortodoxă Ucraineană, recunoscuta de către toate Bisericile Ortodoxe și, prin urmare, în cazul în care oamenii doresc să fie în comuniune cu credința ortodoxă ecumenică, acestia ar trebui să revină in Biserica Ortodoxă Ucraineană, pe baza canoanelor existente în Ortodoxia ecumenica. Nu există nicio altă cale, și nu există, astazi, niciun alt mesaj pentru Ucraina, din partea Patriarhilor", a spus el.
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...