„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Sfantul Mormant, dezvelit: ce vor sa demonstreze expertii?


31-10-2016 11:10:06 - Redactia Stiri - Sfantul Mormant
Descoperirile arheologice moderne sunt destul de convingătoare, incat sa-i faca pe sceptici sa creada că evenimentele biblice sunt cu totul altceva decât rodul imaginației cuiva - au declarat mai mulți experți de top, pentru Ria Novosti, in ultimele ore.

Lespedea de piatra a Sfantului Mormant, data la o parte: ce vor sa demonstreze expertii?


Dezvelirea lespedei originale din piatra, care acopera Sfantul Mormant din Ierusalim (vezi video, dand click aici), pare sa fi dat nastere unor dezbateri extraodinar de importante, pe teme biblice. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe incearca sa va tina la curent cu informatiile pe aceasta tema, cunoscand importanta deosebita a legaturii intre stiinta si religie si, totodata, recunoscand ajutorul pe care arheologii biblici il acorda celor implicati in cercetarea teologica.

Din cate stiti din editiile noastre anterioare de stiri, pentru prima dată în ultimele cateva secole, arheologii au deschis Sfantul Mormant al Domnului nostru Iisus Hristos, aflat în Biserica Sfântului Mormânt, în Orașul Vechi al Ierusalimului, pentru a vedea cum arata Mormântul inițial, original, conservat sub lespedea de marmura care il proteja.

Când placa de marmură - plasată deasupra Sfantului Mormânt în anul 1555 - a fost data la o parte (vezi video, dand click aici), cercetatorii au descoperit o suprafață din piatră gri-bej, sub ea.

SFANTUL MORMANT, dezvelit: ce vor sa demonstreze expertii?


Pentru a afla natura acestei suprafețe, oamenii de stiinta vor efectua o serie de studii instrumentale, vrand sa demonstreze astfel, intre altele, de ce Sfanta Flavia Iulia Elena, mama Imparatului roman Constantin I, a declarat, în secolul al IV-lea, că acesta este locul exact in care Iisus Hristos a fost îngropat.

Conform Sfintelor Evanghelii, Trupul lui Iisus Hristos, după moartea Acestuia, a fost asezat într-una din peșterile funerare sculptate în munte. Acesta este locul in care El a Inviat a treia zi.

"Cred că credincioșii creștini mai sunt framanatati doar de mici îndoieli, fata de ce spune Biblia. În ceea ce-i privește pe sceptici, ei doresc dovezi. Teologia a parcurs un drum lung, facand mari descoperiri care ar fi trebuit sa spulbere orice îndoială, insa, cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă", a declarat teologul catolic din Moscova, Alexei Yudin, citat de publicatia Sputnik.


Alexei Yudin a menționat, cu aceeasi ocazie, Sulurile vechi de pergament descoperite de păstori de-a lungul țărmului de nord-vest al Marii Moarte, în urmă cu aproximativ 70 de ani, ca fiind una dintre descoperirile cele mai importante și convingătoare de acest gen făcute vreodată.

Cunoscute, de asemenea, si sub numele de Pergamentele Pesterilor din Qumran, aceste artefacte datează din ultimele trei secole înainte de Hristos și din primul secol al erei noastre.

Textele sunt de o mare importanță istorică, religioasă și lingvistică, deoarece acestea includ cele mai vechi manuscrise cunoscute care sa fi supraviețuit vreodata, incluse în Biblia canonica ebraică, alaturi de manuscrisele deuterocanonice și extra-biblice.

"Sulurile de Pergament din Pesterile Qumranului sunt dovada existenței unei comunități careia i-ar fi apartinut cel mai probabil Sfantul Ioan Botezătorul. Acest lucru înseamnă că avem dovada istorică a [ceea ce se spune în Biblie]", a continuat Yudin. 


El a adăugat că știința secolului al XIX-lea a respins evenimentele biblice, ca pe un mit, dar descoperirea Manuscriselor din Qumran a rasturnat situatia.

"Nu mai era posibil să se insiste asupra faptului că întreaga istorie a lui Hristos ar fi fost un basm", a explicat el.


Rectorul Institutului de Psihologie, Christian Andrei Lorgus, a menționat, ca pe un alt exemplu, descoperirea, in anul 1961, a unei plăci de calcar în Israel, cu numele lui Ponțiu Pilat și cu inscrisul "prefectul Iudeii", pe suprafața sa.

Potrivit Bibliei, Pilat din Pont a fost cel care a ordonat ca Iisus Hristos să fie răstignit.

"Înainte de aceasta noua dovada, mulți credeau că Evangheliile ar fi fost un mare mit și ca n-ar fi avut nimic de-a face cu adevărul istoric", a spus Lorgus.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN IERUSALIM
LOCATIE: IERUSALIM, ISRAEL

SFANTUL MORMANT

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!