„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

EMOTII MAXIME: Piatra Sfantului Mormant a fost data la o parte in aceste zile, dupa secole


28-10-2016 09:26:08 - Redactia Stiri - Sfantul Mormant
Cu prilejul lucrărilor în curs de desfășurare la Altarul Sfântului Mormânt din Tara Sfanta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), cercetatorii au scos la lumina, pentru prima dată de secole, piatra originală din Sfantul Mormant, locul in care Hristos a fost asezat.

Piatra Sfantului Mormant a fost dezvelita, dupa secole


În jurul Altarului Sfântului Mormânt, emoția a atins cote maxime, în seara zilei de 26 octombrie 2016. In aceasta zi, ușile Bisericii Învierii, centrul Creștinismului, aflata in inima Orașului Vechi al Ierusalimului, au fost închise mai devreme. 

La scurt timp dupa aceea, reprezentanții diferitelor credințe care administreaza Sfântul Mormânt au fost invitați să participe la un eveniment care nu a mai avut loc din anul 1810.

Ca parte a restaurării în curs de desfășurare, membrii misiunii echipei științifice din Grecia au dat la o parte dala din marmura alba care acopera, in interiorul Anasthasis, piatra originala a Mormântului lui Hristos - informeaza La Croix.

"Pentru a proceda la injectarea de mortar, necesara in cadrul lucrarilor, a trebuit să verificam că Mormântul este protejat în mod adecvat", a declarat, pentru publicatia frantuzeasca La Croix, preotul franciscan Eugenio Alliata, profesor de arheologie, specialist in probleme legate de Sfantul Mormant, cu reședința în Ierusalim.

Lespedea din piatra de pe Sfantul Mormant a fost dezvelita, dupa secole: emotii maxime


Patriarhul Grec-Ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea, si Custodele Țării Sfinte, Francesco Patton, reprezentanții Patriarhiei Latine și călugării copti, preoții armeni și alți membri ai celor șase comunități crestine au fost prezenți să asiste la acest moment, in fata Pietrei Sfantului Mormant.

"Este un eveniment care are la 200 de ani", subliniază preotul Alliata. Ultima oara s-a intamplat după incendiul din 1808, care a distrus Mormântul".

Potrivit experților, această piatră este acoperita cu marmura cel putin din anul 1555, sau poate chiar mai de demult. Dezvelirea pietrei Sfantului Mormant este o mare oportunitate pentru oamenii de știință, care pot studia acest sit, locul din care Iisus a Inviat.

Piatra Sfantului Mormant a fost dezvelita. National Geographic surprinde evenimentul inedit


Potrivit National Geographic, care a acoperit in exclusivitate evenimentul, analiza pietrei "va oferi o perspectiva asupra formei originale a Mormântului si, totodata, a modulului în care starea lui a evoluat (...), de la identificarea sa de către Sfanta Elena, mama Sfantului Constantin, în anul 326 dupa Hristos".

"Suntem într-un moment critic al lucrării la Altar", a declarat Antonia Maropoulou, om de știință responsabil cu restaurarea. 
"Tehnicile pe care le folosim pentru acest monument unic le va permite oamenilor să vada cercetarile noastre, ca și cand ei înșiși s-ar fi aflat în Mormântul lui Hristos".
Acum poti aceesa si: EXCLUSIV - imagini din Sfantul Mormant, surprinse la dezvelirea lespedei de piatra (video), dand click aici!

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN IERUSALIM
LOCATIE: IERUSALIM, ISRAEL

SFANTUL MORMANT

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!