„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

EMOTII MAXIME: Piatra Sfantului Mormant a fost data la o parte in aceste zile, dupa secole


28-10-2016 09:26:08 - Redactia Stiri - Sfantul Mormant
Cu prilejul lucrărilor în curs de desfășurare la Altarul Sfântului Mormânt din Tara Sfanta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), cercetatorii au scos la lumina, pentru prima dată de secole, piatra originală din Sfantul Mormant, locul in care Hristos a fost asezat.

Piatra Sfantului Mormant a fost dezvelita, dupa secole


În jurul Altarului Sfântului Mormânt, emoția a atins cote maxime, în seara zilei de 26 octombrie 2016. In aceasta zi, ușile Bisericii Învierii, centrul Creștinismului, aflata in inima Orașului Vechi al Ierusalimului, au fost închise mai devreme. 

La scurt timp dupa aceea, reprezentanții diferitelor credințe care administreaza Sfântul Mormânt au fost invitați să participe la un eveniment care nu a mai avut loc din anul 1810.

Ca parte a restaurării în curs de desfășurare, membrii misiunii echipei științifice din Grecia au dat la o parte dala din marmura alba care acopera, in interiorul Anasthasis, piatra originala a Mormântului lui Hristos - informeaza La Croix.

"Pentru a proceda la injectarea de mortar, necesara in cadrul lucrarilor, a trebuit să verificam că Mormântul este protejat în mod adecvat", a declarat, pentru publicatia frantuzeasca La Croix, preotul franciscan Eugenio Alliata, profesor de arheologie, specialist in probleme legate de Sfantul Mormant, cu reședința în Ierusalim.

Lespedea din piatra de pe Sfantul Mormant a fost dezvelita, dupa secole: emotii maxime


Patriarhul Grec-Ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea, si Custodele Țării Sfinte, Francesco Patton, reprezentanții Patriarhiei Latine și călugării copti, preoții armeni și alți membri ai celor șase comunități crestine au fost prezenți să asiste la acest moment, in fata Pietrei Sfantului Mormant.

"Este un eveniment care are la 200 de ani", subliniază preotul Alliata. Ultima oara s-a intamplat după incendiul din 1808, care a distrus Mormântul".

Potrivit experților, această piatră este acoperita cu marmura cel putin din anul 1555, sau poate chiar mai de demult. Dezvelirea pietrei Sfantului Mormant este o mare oportunitate pentru oamenii de știință, care pot studia acest sit, locul din care Iisus a Inviat.

Piatra Sfantului Mormant a fost dezvelita. National Geographic surprinde evenimentul inedit


Potrivit National Geographic, care a acoperit in exclusivitate evenimentul, analiza pietrei "va oferi o perspectiva asupra formei originale a Mormântului si, totodata, a modulului în care starea lui a evoluat (...), de la identificarea sa de către Sfanta Elena, mama Sfantului Constantin, în anul 326 dupa Hristos".

"Suntem într-un moment critic al lucrării la Altar", a declarat Antonia Maropoulou, om de știință responsabil cu restaurarea. 
"Tehnicile pe care le folosim pentru acest monument unic le va permite oamenilor să vada cercetarile noastre, ca și cand ei înșiși s-ar fi aflat în Mormântul lui Hristos".
Acum poti aceesa si: EXCLUSIV - imagini din Sfantul Mormant, surprinse la dezvelirea lespedei de piatra (video), dand click aici!

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN IERUSALIM
LOCATIE: IERUSALIM, ISRAEL

SFANTUL MORMANT

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!