LONews / Tematic

Urziceni - Moastele Sf. Ioan Rusul 2013: un oras in plina sarbatoare

01-04-2013 05:53:15
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Ieri, in Duminica a doua din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie in Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Urziceni, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

   Bucuria praznicului a fost împlinită de venirea moaştelor Sfântului Ioan Rusul, binecuvântare şi dar pentru credincioşii municipiului Urziceni.

   Preasfinţia Sa le-a vorbit credincioşilor despre vindecarea slăbănogului din Capernaum, despre Sfântul Grigorie Palama, despre viaţa şi minunile Sfântului Ioan Rusul.

   Cu aceesi ocazie, Preasfinţia Sa a hirotesit iconom-stavrofor pe preacucernicul părinte Alexandru Grigorescu de la parohia Roşiori, şi sachelar pe preacucernicul părinte Ioan Valeriu Bătărigă de la parohia Roşiori II, pentru activitatea pastoral – misionară şi administrativă din parohiile pe care le păstoresc.

   După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei a dăruit tuturor copiilor câte o cruciuliţă şi o icoană, în amintirea acestui popas duhovnicesc.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...