„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Patriarhul Romaniei, despre puterea vindecatoare a lui Hristos


13-03-2017 07:30:51 - Redactia Stiri - Redactia Lacasuri Ortodoxe
Patriarhul Daniel: Hristos prețuiește mult credința și iubirea smerită a celor care ajută pe cei bolnavi

Evanghelia citită în Duminica a doua din Postul Mare, numită și a Sfântului Grigorie Palama, ne arată că iertarea păcatelor este începutul vindecării de boli, a spus în data de 12 martie 2017 Patriarhul României.

În cuvântul rostit în Paraclisul Reşedinţei Patriarhale, Părintele Patriarh Daniel a transmis învăţături cu privire la iertarea păcatelor și vindecarea sufletului și trupului de boli.

În debutul predicii sale, Patriarhul României a subliniat că pericopa evanghelică citită astăzi la Sfânta Liturghie este plină de învățături duhovnicești. Aceasta, spune Părintele Patriarh, ne arată puterea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos.

Evanghelia ne arată că la Mântuitorul Hristos a fost adus un om bolnav. Datorită mulțimii de oameni, cei care l-au adus pe cel în suferință au desfăcut acoperișul și au intrat prin acesta ca să ajungă la Iisus. Văzând credința lor Iisus a zis către cel bolnav: Fiule, iertate îți sunt păcatele tale.

Iertarea păcatelor este începutul vindecării celui bolnav. Păcatul însuși este o boală, o suferință a sufletului. Iisus oferă mai întâi sănătate sufletului prin iertarea de păcate, iar mai apoi îi dăruiește vindecare și trupului.

Reflectând mai departe, Patriarhul Daniel a precizat că Mântuitorul Hristos atunci când l-a vindecat pe cel bolnav nu l-a întreabat dacă are credință sau nu, pentru că a simțit că multa lui suferință l-a dus la credință și smerenie. Hristos, care se arată a fi duhovnicul desăvârșit, nu divulgă în public care sunt păcatele omului paralizat, ci doar spune ca îi sunt iertate acestea.

Păcătosul care vine cu credință la Iisus și cere vindecare devine fiul duhovnicesc al iubirii dumnezeiești. Prin iertarea păcatelor se dăruiește oamenilor harul înfierii. În Evanghelia de astăzi nu avem doar iertare de păcate, ci și ridicarea în demnitate. Noi când ne spovedim cu smerenie și sinceritate primim odată cu iertarea păcatelor și harul înfierii, devenim fii și fiice duhovnicești ale lui Dumnezeu.

În general, a spus Preafericirea Sa, boala nu este urmarea păcatelor. Există o mulțime de oameni care sunt bolnavi încă din copilărie. Alții au purtat cu ei toată viața o boală nefiind mari păcătoși. Adesea boala nu este o urmare a păcatului, ci este o pedagogie, o lucrare dumnezeiască prin care omul este ferit de păcate. Uneori boala aduce multă smerenie și compasiune. Cel care trece prin suferință înțelege mai bine pe cei care suferă.

Explicând înțelesul duhovnicesc al înțelepciunii dumnezeiești, Patriarhul României a subliniat că uneori boala este un mijloc de a învăța pe om că sănătatea este un dar de la Dumnezeu și nu un drept. Acest dar trebuie să îl cultivăm permanent. Sunt cazuri în care boala este o tainică lucrare a lui Dumnezeu, o chemare spre apropierea de Domnul. Prin apropierea de Dumnezeu, oamenii bolnavi transformă suferința în speranța vindecării.

În continuare, Părintele Patriarh a oferit exemplul Sfântului Apostol Pavel care a purtat aproape toată viața o boală destul de grea. Sfântul Apostol Pavel s-a rugat de trei ori lui Dumnezeu ca să îl vindece de boală. Dumnezeu i-a răspuns că Harul Său îi este suficient. Prin acest răspuns, Sfântul Pavel a înțeles că boala lui era o chemare la smerenie și înduhovnicire.

Patriarhul Daniel a evidențiat că Iisus prețuiește mult credința și iubirea smerită a celor care ajută pe cei bolnavi. Vindecarea celui aflat în suferință a fost posibilă și datorită credinței celor patru oameni care l-au adus la Iisus. Ei reprezintă mulțimea celor care au grijă de cei aflați în suferințe de-a lungul veacurilor.

La finalul cuvântului său, Patriarhul României a subliniat că Biserica a rânduit ca în a doua duminică din Post să fie pomenit și Sfântul Grigorie Palama, un mare dascăl al isihasmului ortodox athonit. El este teologul Slavei neapuse dumnezeiești, a concluzionat Preafericirea Sa.

Andrei Pau - Basilica
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!