Stiri / Redactia Lacasuri Ortodoxe
Icoanele să creeze în casele și familiile dvs comuniunea de persoane, de suflete, căci unde sunt doi adunați în numele Lui, acolo este și El.

Despre sfintele icoane - IPS Arhiepiscop Ioachim al Romanului si Bacaului

24-06-2017 23:39:31
De Redactia Stiri
Preoți din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, pelerini și credincioși romașcani, au luat parte la procesiunea organizată în Duminica Ortodoxiei la Roman.

Cu aceasta ocazie, ÎPS Arhiepiscop Ioachim a precizat:


”Preoții au purtat astăzi, cu ei, în suflete, icoana credincioșilor, a celor pe care îi au în păstorire. Noi, în biserică, învățăm să fim ascultători și receptivi la mesajul Mântuitorului Hristos și la ceea ce ne-au învățat Părinții Bisericii. Suntem un popor iubitor de sfinți și de eroi.
Tot pământul țării noastre este udat de sângele martirilor. Să gândim la pacea lui Hristos, să rămânem în dragostea Lui, căci fără El nu putem face nimic. Atunci, pacea Lui se răsfrânge în sufletele noastre, iar harul curge ca printr-un șipot în sufletele noastre, făcându-ne receptivi și receptaculi la ceea ce este sfânt și la ceea ce ne structurează identitatea în această lume îndoielnică și frământată. 
Aceste icoane să creeze în casele și familiile dumneavoastră comuniunea de persoane, de suflete, căci unde sunt doi adunați în numele Lui, acolo este și El prezent”.
”Anul acesta este anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. Să fim, și noi, martorii tezaurului spiritual în Biserica noastră românească”.
Un raport pe aceasta tema, gasiti aici.

Pr. Constantin Gerasim - Arhiepiscopia Romanului si Bacaului
Alte stiri recente
Vezi toate stirile
LIVETV Lacasuri Ortodoxe
Program TV
Lacasuri OrtodoxeVideo Noutati
Lacasuri OrtodoxeUltimele noutati
Hey!Ultimele Semnale
Informari LocaleUltimele Informari Locale