„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Biserica nu cauta sa fie "pe gustul" societatii


31-01-2017 15:36:26 - Redactia Stiri - Redactia Lacasuri Ortodoxe
Creștinii sunt chemati sa nu cedeze in fata "gusturilor" principale ale societății de astazi, a unui anumit curent dominant, ci sa depuna mărturie, ca marturisitori ai adevărului divin imuabil.

"Societatea contemporană este înclinată să vadă în Biserică un fel de sistem care sa serveasca nevoilor acesteia, sau chiar gusturilor ei. Iar dacă gusturile societatii actuale sunt în contradicție cu credința creștină, atunci se pune problema mărturisirii adevărului divin.

Noi știm că, uneori, comunitățile creștine se înmoaie în fața acestor gusturi (...) și sunt gata să tina cont de ele. Prin asta, ele se îndepărteaza de adevărul divin.


Toți suntem chemați să mărturisim adevărul lui Dumnezeu și sa nu cedam acestor gusturi".


Avertizarile de mai sus au fost rostite de Patriarhul Chiril, de curand, in timpul unei vizite pe care acesta a efectuat-o in Elvetia.

Dupa ce a savarsit o Sfanta Liturghie ocazionata de implinirea a 80 de ani de la infiintarea Parohiei Ortodoxe Rusesti "Învierea lui Hristos" din Zurich, Patriarhul a amintit, de asemenea, despre marturisitorii din trecut, care L-au marturisit pe Hristos Cel Răstignit și Inviat.

"Iar martirajul nu s-a oprit. Noi știm că are loc si astăzi(...), toți suntem chemați să fim marturisitori ai adevărului divin. Astăzi, cel mai adesea, nu plătim cu viața noastră. Insa, nu rareori această mărturisire ne pune într-o situație dificilă", a amintit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.


Acesta a atras, insa, atentia, că Biserica nu naste conflicte cu societatea, creștinii nefiind niciodată revoluționari de ordin politic.

"Insa creștinii sunt chemați să păstreze adevărul lui Dumnezeu și sa depuna mărturie, chiar și atunci când, în viața societății, gustul de masă capata o direcție opusă.


Trebuie să ne rugăm și să fim marturisitori curajoși ai adevărului divin", a spus Patriarhul Kirill.


Contextul in care se impune marturisirea, a adăugat el, poate fi foarte diferit si complex, tinand de domeniul relațiilor sociale, mass-media, rețele de socializare și viața de familie - acolo unde fiecare părinte creștin ar trebui să depună mărturie înaintea copiilor sai, despre adevărul divin.

"Astfel se actualizeaza marea idee a martiriului zilelor noastre. El presupune tărie și devotament față de Dumnezeu.

De aceea, noi construim biserici: atunci când ne rugăm împreună, noi stam înaintea lui Dumnezeu ca o familie, iar acest lucru întărește credința noastră și ne dă putere pentru o mărturisire autentică a lui Hristos în lumea contemporană", a încheiat Patriarhul.

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ZURICH
LOCATIE: ZURICH, ELVETIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!