„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de proceseCalugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese
PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!
Creative Buzz - un festival al talentului romanesc (24-26 martie, Sibiu)
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRUIoana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui DumnezeuAu refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Surpriza nesperata pentru studentii Academiei Teologice din Sankt Petersburg


16-09-2016 09:30:18 - Redactia Stiri - Redactia Lacasuri Ortodoxe
In acest an, studentii Academiei Teologice si elevii Seminarului din Sankt Petersburg au avut surpriza ca, la deschiderea noului an de invatamant, sa fie intampinati de Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei, Prea Fericitul Rostislav.

Vizita a Intaistatatorului Bisericii Cehiei si Slovaciei, in Rusia


Acesta s-a aflat, in aceasta perioada, intr-o vizta in Biserica Ortodoxa a Rusiei, ocazie cu care a oficiat Sfânta Liturghie in Biserica Sfantul Ioan Evanghelistul a Academiei Teologice si a Seminarului din Sankt Petersburg..

In cadrul evenimentului, rectorul Academiei, Arhiepiscopul Ambrozie de Petergof, a amintit ca legăturile spirituale dintre popoarele ceh și rus au debutat în anul 863, când Sfintii Chiril și Metodie, Intocmai cu Apostolii, au venit in Principatul Moravia Mare, iar in 1924, cu binecuvântarea Patriarhul Tihon și prin eforturile depuse de emigranții ruși, o biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului a fost construita in Cimitirul Olšany din Praga.

"Plina de sentimente de iubire frățească, Biserica Rusă a ajutat Biserica Cehoslovaca să supraviețuiască în mediul comunist, iar acum 65 de ani a initiat viața ei autocefala", a spus el.

În răspunsul său, Mitropolitul Rostislav le-a urat studentilor sa aiba parte de ajutorul lui Dumnezeu in facultate, amintindu-le că mulți ierarhi și preoți cehi și slovaci au studiat în cadrul Academiei.

"Astfel, unitatea spirituală dintre cele două Biserici locale a existat dintotdeauna și sper că va continua să existe", a spus el.


Adresandu-se studenților, acesta a mai spus: "Este îmbucurător să vedem, în voi, urmașii tradiției seculare a școlilor teologice din Sankt Petersburg. Cei ce au iesit dintre zidurile acestei cladiri fondate în secolul al 18-lea au fost predicatori străluciti și educatori, care au purtat lumina Ortodoxiei și a învățământului teologic, nu doar în Rusia, ci și în multe alte țări".


"Spiritul timpului și moda lumii vi se vor infatisa în mod repetat, în culori tentante și strălucitoare", a mai spus, la randul sau, Arhiepiscopul Ambrozie, adresându-se studenților, "dar ar trebui să va orientati întotdeauna barca voastra catre locul indicat de către busola conștiinței și dupa harta Vestii Celei Bune, si nicidecum sa o lasati condusa in curentul nebuniei în masă.


Întăriți-vă în Hristos, iar increderea in El va va umfla pânzele vieții voastre, cu suflarea Duhului Sfânt, Care depășește puterea curentului și valurile acestei lumi".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!


TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SANKT PETERSBURG
LOCATIE: SANKT PETERSBURG, RUSIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!