„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Surpriza nesperata pentru studentii Academiei Teologice din Sankt Petersburg


16-09-2016 09:30:18 - Redactia Stiri - Redactia Lacasuri Ortodoxe
In acest an, studentii Academiei Teologice si elevii Seminarului din Sankt Petersburg au avut surpriza ca, la deschiderea noului an de invatamant, sa fie intampinati de Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei, Prea Fericitul Rostislav.

Vizita a Intaistatatorului Bisericii Cehiei si Slovaciei, in Rusia


Acesta s-a aflat, in aceasta perioada, intr-o vizta in Biserica Ortodoxa a Rusiei, ocazie cu care a oficiat Sfânta Liturghie in Biserica Sfantul Ioan Evanghelistul a Academiei Teologice si a Seminarului din Sankt Petersburg..

In cadrul evenimentului, rectorul Academiei, Arhiepiscopul Ambrozie de Petergof, a amintit ca legăturile spirituale dintre popoarele ceh și rus au debutat în anul 863, când Sfintii Chiril și Metodie, Intocmai cu Apostolii, au venit in Principatul Moravia Mare, iar in 1924, cu binecuvântarea Patriarhul Tihon și prin eforturile depuse de emigranții ruși, o biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului a fost construita in Cimitirul Olšany din Praga.

"Plina de sentimente de iubire frățească, Biserica Rusă a ajutat Biserica Cehoslovaca să supraviețuiască în mediul comunist, iar acum 65 de ani a initiat viața ei autocefala", a spus el.

În răspunsul său, Mitropolitul Rostislav le-a urat studentilor sa aiba parte de ajutorul lui Dumnezeu in facultate, amintindu-le că mulți ierarhi și preoți cehi și slovaci au studiat în cadrul Academiei.

"Astfel, unitatea spirituală dintre cele două Biserici locale a existat dintotdeauna și sper că va continua să existe", a spus el.


Adresandu-se studenților, acesta a mai spus: "Este îmbucurător să vedem, în voi, urmașii tradiției seculare a școlilor teologice din Sankt Petersburg. Cei ce au iesit dintre zidurile acestei cladiri fondate în secolul al 18-lea au fost predicatori străluciti și educatori, care au purtat lumina Ortodoxiei și a învățământului teologic, nu doar în Rusia, ci și în multe alte țări".


"Spiritul timpului și moda lumii vi se vor infatisa în mod repetat, în culori tentante și strălucitoare", a mai spus, la randul sau, Arhiepiscopul Ambrozie, adresându-se studenților, "dar ar trebui să va orientati întotdeauna barca voastra catre locul indicat de către busola conștiinței și dupa harta Vestii Celei Bune, si nicidecum sa o lasati condusa in curentul nebuniei în masă.


Întăriți-vă în Hristos, iar increderea in El va va umfla pânzele vieții voastre, cu suflarea Duhului Sfânt, Care depășește puterea curentului și valurile acestei lumi".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!


RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SANKT PETERSBURG
LOCATIE: SANKT PETERSBURG, RUSIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!