„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Trenul s-a oprit, iar barbatul a luat decizia sa coboare din el...


16-08-2016 07:14:44 - Redactia Stiri - Redactia Lacasuri Ortodoxe

Trenul a oprit, asa incat Arvinda a luat decizia sa coboare din el...

Urma cu ardoare toate învățăturile și respecta toate ritualurile religiei sale, insa problemele din familia lui ajunsesera sa-l lăse fără speranță si bucurie. Apoi, și-a mai pierdut si locul de muncă, asa incat acum era deja somer, de mai mult de un an.

Arvinda călătorea cu trenul, totusi, în fiecare zi. Și, în fiecare zi, avea impresia ca, in momentul in care privea pe fereastra spre cladirea care mereu ii atrasese atentia de-a lungul caii ferate, avand o cruce frumoasa pe ea, inima tulburata i se umplea de pace.

Arvinda chiar se obisnuise sa priveasca aceasta cladire, ori de câte ori călătorea, pentru a putea experimenta sentimentul acela de calm, pe care avea impresia ca nimic altceva nu i-l mai daduse de mult timp.

Într-o vineri, insa, nu s-a mai multumit la a privi cladirea, de pe fereastra, ci curiozitatea, care il mistuise de mai mult timp, l-a facut sa coboare din tren.

Arvinda a intrat în clădire - o clădire a unei biserici - și s-a asezat undeva in spate, avand impresia ca deja patrunde intr-o atmosfera de rugaciune. Era extrem de linistit si, fiind remarcat drept o persoana noua, a fost invitat sa revina intr-o zi de duminica, la slujba.

N-a asteptat prea mult, iar cu două zile mai târziu avea sa viziteze din nou biserica, desi de data aceasta fusese condus aici de un sentiment profund de descurajare si de neincredere. Dar, ca si randul trecut, odata ajuns in interiorul bisericii, a resimtit calmul pe care il cauta. În această duminică, s-a nimerit ca preotul sa citeasca din Evanghelie un mesaj legat de Nasterea Domnului, citându-l pe Sfantul Evanghelist Ioan:

"10. În lume era şi lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.
12. Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu" (1:10-12).

Cuvintele preotului l-au umplut pe Arvinda de speranță. Încântat sa discute cu noul "vizitator", dupa slujba, parintele a comentat putin mesajul biblic, incurajandu-l pe Arvinda pe noua sa cale. Arvinda incepuse deja sa se destainuie, marturisind despre pacea care de fiecare data ii umpluse inima, doar la simpla privire a cladirii, din tren.

Arvinda s-a decis să-l urmeze pe "Acest" Dumnezeu, în toate zilele sale, iar acum soția sa și cei trei copii ai lor, proaspat botezati, merg la biserică regulat și i-au parte chiar si la alte activitati organizate acolo, mai nou lucrand undeva in apropiere.

Aceasta este istoria unei scurte convertiri din zilele noastre, reflectand o rezolvare atat de simpla, a unei probleme si situatii atat de disperate: decizia de a "cobora din tren", in cautarea pacii si a bucuriei - raportata de undeva din Asia, de publicatia GFA, acolo unde Crestinismul ramane inca o credinta nu foarte cunoscuta.

COMENTARII

TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ASIA
LOCATIE: ASIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!