De multe ori ne punem intrebari legate despre natura unei carti, sau despre amprenta pe care ea o lasa asupra noastra. Dar, ce ne facem cu Biblia?

Cea mai buna traducere a Bibliei: Biblia mamei mele

11-08-2016 08:06:55
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Într-o zi, la facultatea tehnica in care studiam, imi amintesc ca a luat nastere, la un moment dat, in timpul unui curs, o discutie pe tema Bibliei.

Profesorul, preocupat de subiect si totodata bun cunoscator al acestuia, desi preda o materie fara absolut nicio legatura directa, a inceput sa povesteasca despre mai multe traduceri si versiuni ale Bibliei si despre importanta citirii acesteia, in viata noastra.

Discutia s-a mutat, pe rand, de la un student la altul, fiecare dintre noi impartasind din experientele si trairile, impresiile pe care le-am avut atunci cand am deschis Biblia pe care, cei mai multi dintre noi, o aveam in casa. Unii dinte noi aveau versiuni mai vechi, altii mai noi, cu traduceri mai mult sau mai putin recente, publicate atat in tara, cat si prin strainatate.

Discutia revenind, ulterior, in punctul de unde plecase - la profesor - acesta a incheiat avertizand asupra editiilor vehiculate si a eventualelor erori strecurate, mai mult sau mai putin voit, de grupurile de sectanti care incepusera sa isi manifeste prezenta pe strazile orasului, odata cu caderea comunismului.

Din toata discutia, insa, ceea ce am reusit sa memorez, a fost raspunsul unui coleg care, stand mai retras pana la acel moment, ne facuse pe toti curiosi vizavi de tacerea sa pe marginea acestui subiect. 

Intrebat de profesor, ce parere are despre subiectul deschis, dupa ce s-a gandit o clipa, acesta a explicat:

"As fi vorbit si eu despre versiunea Bibliei care m-a impresionat cel mai mult, sau despre traducerea cea mai potrivita, insa aceasta nu cred ca va putea fi de vreun folos, asa cum mi-a fost mie. Fiindca, cea mai folosita si folositoare versiune a Bibliei, care mie mi-a marcat fiinta, a fost Biblia... in versiunea mamei mele".


Ceilalti, destul de surprinsi, au sarit imediat, putin zambitori:


"Oh, nu stiam ca mama ta a tradus Biblia".


La care el a raspuns, simplu: "Da, mama mea a tradus-o, prin felul ei de a fi, si prin viața sa".


Un articol pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de autor: KSLCatalin

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV