„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Video inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului DomnuluiVideo inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului Domnului
Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!
Ruinele unei vechi biserici ies singure la suprafata, in Georgia (foto)
Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)
REVISTA PRESEI LACASURI ORTODOXE - 28 martie 2017
Congresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestiniCongresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestini
Statul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoalaStatul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoala
Bisericile catolice din Los Angeles isi deschid cafenele
Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)
Conferinta unica: Iisus in contextul Sau
Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusireSfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusire
Prima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexualiPrima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexuali
mai multe stiri
FAST NEWS
MIERCURI, de la ora 17:00: CANONUL CEL MARE (live). Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 5:45, MARTI 5:45, MIERCURI 5:45 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 5:45, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Cea mai buna traducere a Bibliei: Biblia mamei mele


11-08-2016 08:06:55 - KSL Catalin - Redactia Lacasuri Ortodoxe
Într-o zi, la facultatea tehnica in care studiam, imi amintesc ca a luat nastere, la un moment dat, in timpul unui curs, o discutie pe tema Bibliei.

Profesorul, preocupat de subiect si totodata bun cunoscator al acestuia, desi preda o materie fara absolut nicio legatura directa, a inceput sa povesteasca despre mai multe traduceri si versiuni ale Bibliei si despre importanta citirii acesteia, in viata noastra.

Discutia s-a mutat, pe rand, de la un student la altul, fiecare dintre noi impartasind din experientele si trairile, impresiile pe care le-am avut atunci cand am deschis Biblia pe care, cei mai multi dintre noi, o aveam in casa. Unii dinte noi aveau versiuni mai vechi, altii mai noi, cu traduceri mai mult sau mai putin recente, publicate atat in tara, cat si prin strainatate.

Discutia revenind, ulterior, in punctul de unde plecase - la profesor - acesta a incheiat avertizand asupra editiilor vehiculate si a eventualelor erori strecurate, mai mult sau mai putin voit, de grupurile de sectanti care incepusera sa isi manifeste prezenta pe strazile orasului, odata cu caderea comunismului.

Din toata discutia, insa, ceea ce am reusit sa memorez, a fost raspunsul unui coleg care, stand mai retras pana la acel moment, ne facuse pe toti curiosi vizavi de tacerea sa pe marginea acestui subiect. 

Intrebat de profesor, ce parere are despre subiectul deschis, dupa ce s-a gandit o clipa, acesta a explicat:

"As fi vorbit si eu despre versiunea Bibliei care m-a impresionat cel mai mult, sau despre traducerea cea mai potrivita, insa aceasta nu cred ca va putea fi de vreun folos, asa cum mi-a fost mie. Fiindca, cea mai folosita si folositoare versiune a Bibliei, care mie mi-a marcat fiinta, a fost Biblia... in versiunea mamei mele".


Ceilalti, destul de surprinsi, au sarit imediat, putin zambitori:


"Oh, nu stiam ca mama ta a tradus Biblia".


La care el a raspuns, simplu: "Da, mama mea a tradus-o, prin felul ei de a fi, si prin viața sa".


Un articol pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de autor: KSLCatalin

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!