Indemnati de toti, plecam de acasa, oriunde ni se pun la dispozitie zgomote si locuri de distractie.

VARA - e timpul vacantelor si al distractiei

07-06-2016 11:27:16
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
1. Grăiam inimii mele: "Vino să te ispitesc cu veselia şi să te fac să guşti plăcerea!" Şi iată că şi aceasta este deşertăciune.
2. "E nebunie!" am zis despre râs. Şi despre veselie: "La ce poate să folosească!" (Ecclesiastul)

Pentru orice lucru, exista un timp; un timp pentru fiecare lucru de sub cer - un timp pentru a vorbi, si un timp pentru a păstra tăcerea...

Călugărițele și călugării ne învață ce este bun pentru sufletele noastre. O astfel de lecție, supremă, se bazează pe tăcere. Asa dupa cum Profetul Amos spunea: "omul cel înţelept va tăcea" (5,13), călugării cinstesc tacerea, iar noi ar trebui sa luam aminte la sfatul lor, dacă vrem să avansam pe calea spre Împărăție.

In societatea de astazi, vara devine timpul vacantelor si al distractiei. Indemnati de toti, plecam de acasa, oriunde ni se pun la dispozitie zgomote si locuri de distractie. Acolo, odata ajunsi, ne oprim pana si telefoanele. Nu mai vrem sa stim de nimic si de nimeni. Ne detasam de toate, lasand totul deoparte si sustinem ca ne "recreem". Devenim, prin asta, una cu acel loc si cu acea distractie....

Ne rugam... 
Ne-am intrebat vreodata daca reusim sa ne detasam, intr-o aceeasi masura, de lumea noastra exterioara? Iata ce ne spune unul dintre Părintii nostri:
"Cunoașterea duhovnicească vine prin rugăciune, prin liniște profundă și prin completă detașare.

Astfel, putem cu certitudine sti, daca suntem în relatie corectă de rugaciune cu Dumnezeu: dacă, în timpul in care nu mai vorbim, pastram fierbinte amintirea lui Dumnezeu, într-o netulburata liniste". (Sfantul Diadoh al Foticeii, despre cunoașterea spirituală).

Sa nu uitam: pozele ademenitoare care promit să ne aducă plăceri extraordinare, experiențele exotice, alimentele delicioase, chiar si vacantele cele mai frumoase, devin în cele din urmă doar o chestiune de amintire, de film si de fotografie. Ne vom întoarce "odihniti", dar asta nu va dura prea mult timp. 

Niciodată nu e simplu sa te rupi de vechile obiceiuri...
Sa ne provocam la o călătorie pe drumul Împărăției lui Dumnezeu, descoperind locul ei de pornire, care se afla in inima noastra, si va fi infinit mai mare bucuria castigata de noi. Sa incepem prin a recunoaște că suntem niste sclavi ai mediului in care traim. Iar dacă este așa, atunci sa incepem totul, dar cu ajutorul lui Hristos, cu hotarare, cu atentie la toate si, mai ales... in liniste. 

Invata sa pretuiesti linistea si sa iubesti tacerea...
Pornind de la o predica a Prot. Vladimir Berzonschi, un articol de: KSLCatalin
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV