„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Casatoria iti scoate la lumina pacatele


06-06-2016 15:06:59 - KSL Catalin - Redactia Lacasuri Ortodoxe
În cadrul unui atelier tematic, desfasurat recent in cadrul Bisericii Ortodoxe Antiohiene din Canada, British Columbia, Pr. George Eber atragea atentia: "Căsătoria iti va dezvălui păcatele tale!".

In urma acestui avertisment, Protopopul Michael Gillis (din Biserica Nasterii Domnului din Langley, Canada), apreciind justetea lui, a amintit intr-un scurt cuvant, a carui traducere o oferim in randurile de mai jos:

"Este adevărat!

Cred că unul dintre motivele pentru care căsătoria este una dintre singurele două căi pe care Biserica le recomanda, ca pe un stil de viață care să conducă la mântuire (cealalta fiind monahismul), se datorează faptului că, în căsătorie, este imposibil ca slăbiciunile noastre sa ramana ascunse. (Bineinteles, si cei care nu sunt căsătoriți sau monahi pot, de asemenea, sa se mantuiasca. Numai ca, monahismul si casatoria sunt cele două căi pe care Biserica le recomandă).

Dar, desi căsătoria va dezvălui, într-adevăr, păcatele noastre, nu există nicio garanție că vom fi dispusi sa le si vedem. Casatoria este o oala sub presiune. Presiunile normale, ale vieții, se intensifica in mod inevitabil în preajma căsătoriei și a vieții de familie (la fel, în viața monahală). 

Toata meschinăria noastra, tot egoismul și toata lipsa de răbdare sunt stoarse afară, inevitabil, atunci când suntem obosiți, cu garda jos, in fata celor pe care îi iubim. Dar, totuși, este atat de ușor să nu vedem asta. Este ușor să nu vezi asta, pentru că, in acelasi timp cu propriile noastre slăbiciuni, punctele slabe ale soțului și ale copiilor noștri incep si ele sa se manifeste.

Ceea ce nu reușim noi să realizăm, insa, este că totul este o punere in scena. Căsătoria este atelierul lui Dumnezeu, în care el ne ține strânsi laolalta și se folosește de cei dragi ai nostri, pentru tăierea si indepartarea egoismulului din jurul nostru. Dacă nu suntem atenți, în loc sa beneficiem de această oportunitate de creștere în evlavie, noi, ca si Adam și Eva la începuturi, am putea sfarsi dand doar vina pe celălalt. Când invinuim pe cineva, nu reușim să crestem. Din nefericire, insa, foarte multi oameni casatoriti raman egoisti. 

Există un principiu monahal, despre care cred că are aplicabilitate si in viața celor căsătoriti: 'Chilia ta te va învăța să te rogi'.

Fiind casatoriti si rugandu-ne pentru sotia și copiii noștri, învățăm cum să ne rugăm. Nu-i putem schimba pe alții, dar Dumnezeu poate. Si, mult mai important decât schimbarea altora, este faptul ca Dumnezeu ne poate schimba pe noi insine. 

În timp ce căsătoria descoperă păcatul, ea ne dezvăluie, de asemenea, si binecuvantarea cereasca (slava divina). Rugandu-ne pentru cei dragi și concentrandu-ne pe propria noastră pocăință, viața conjugală poate deveni - cel puțin din cand in cand - un moment plin de binecuvantare. Iar binecuvantarea ne garanteaza, prin ea insasi, un pic de Rai pe pământ".

Traducere si adaptare, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!