Biserica nu este un comentator politic

14-03-2013 08:51:32
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Patriarhul Kirill al Moscovei a declarat ca Biserica nu caută să comenteze evenimentele politice, dar apreciază evenimentele, din punctul de vedere al mântuirii sufletului omenesc.

   "În predica sa către oameni, Biserica atrage atenția, în primul rând, asupra aspectelor legate de mântuire. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să așteptăm comentariile imediate ale Bisericii, asupra evenimentelor din politică", a spus Patriarhul rus într-o noua emisiune televizata, "Cuvintele pastorului".

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că este obisnuit ca mass-media și reprezentanții publici sa impuna acest feedback (comentarii) imediat ce au loc evenimente politice în țară.
   În plus, în cazul în care Biserica, în special prin persoana Patriarhului, nu se conformeaza imediat, acest lucru provoacă confuzie, naste întrebări, regrete și chiar acuzații vizavi de o poziție inechitabilă.

   "Biserica nu este o organizație care face comentarii politice, și nu ne-am propus să apreciem imediat tot ceea se întâmplă în țară, in societate și in lume. Dar, cu toate acestea, Biserica poate avea punctul său de vedere – soteriologic, adică al mantuirii oamenilor prin jertfa proprie – in istorie", a incheiat el.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...