Despre meteoritul din Urali, cu Mitropolitul Teofan de Celiabinsk

16-02-2013 02:44:39
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Va prezentam mai jos un mesaj transmis de Mitropolitul Teofan de Celiabinsk, in urma exploziei meteoritului din Urali, care a avut loc ieri, 16 februarie 2013:

   "Dragi frați și surori!
   Lucururile care s-au intamplat ne amintesc că tot ceea ce există în lume este departe de a fi in puterea omului.

   Oricare ar fi observațiile legate de corpurile ceresti, nimeni nu este capabil sa prezica cu precizie absoluta în ce timp și in ce loc se intampla un astfel de eveniment.
   Știm din Scriptură că Domnul, cu ajutorul unor astfel de lucruri, le trimite oamenilor semne și avertismente. Cred că nu numai pentru locuitorii din Urali, ci pentru întreaga omenire, ploaia de meteoriți este o reamintire a faptului ca trăim într-o lume fragilă și imprevizibilă.

   Dar, un fenomen natural nu este un motiv de panică și de disperare. De fapt, niciun dezastru natural, nicio boala, nici chiar moartea, nu ne poate despărți de Dumnezeu. Singurul rău real în lume este păcatul. Iar pericolul care a trecut ar trebui sa ne faca sa ne gandim si sa meditam: "Fiți atenți la lumea voastra interioara, re-examinati-va viata personala! Amintiți-vă de cate ori va rugati, când ati fost ultima dată la Biserică, ce reprezinta viata voastra în lumina poruncilor lui Dumnezeu!".

   Postul Mare nu a început încă, dar trebuie să fim pregătiti pe plan intern, inca de astăzi. Eu vă cer, pentru cateva ore, să manifestam seriozitate spirituală, unitate în rugăciune, și veti primi astfel si ajutor psihologic.
   Este încurajator faptul că Domnul nu a lasat sa traim consecinte mai grave și trebuie să fim recunoscători pentru mila Sa.

   Domnul apara turma noastra din Uralii de sud și pe noi, de toate relele și nenorocirile, și El ne întărește in credința si dragoste".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...