LONews / LO+ Radio

Bob Sinclair in Bulgaria - spectacol interzis din motive ecologice

28-03-2013 04:27:43
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Agentul de promovare locala a unui spectacol al lui Bob Sinclar in Bulgaria avertizeaza cu deschiderea unui proces, după ce autoritățile din Parcul National Pirin au suspendat un concert live planificat să aibă loc într-o zona protejata.

   Potrivit promotorului – Compania de Schi „Iulen”, care operează în renumita statiune de schi bulgara Bansko – spectacolul din 31 martie nu încalca reglementările de mediu, fiind interzis arbitrar.

   "Concertul este o sursă potențială de poluare sonoră, care ar putea perturba condițiile normale în habitatele locale", a declarat anterior directia Parcului Național Pirin, ca motiv principal al interdicției.

   Potrivit autorităților, organizatorul Iulen nu au reușit să informeze Ministerul Mediului din Bulgaria despre evenimentul planificat, conform reglementărilor in vigoare.

   Protagonistul francez, de renume mondial, DJ Bob Sinclar urma sa concerteze în localitatea Banderisca Poliana, în zona de schi Bansko, în Parcul National Pirin, din sud-vestul Bulgariei.

   În comunicatul său, Iulen susține că autoritățile au cedat "înșelătoriei extremiștilor verzi".
   Compania de Schi Iulen, controlata de controversatul om de afaceri bulgar Tseko Minev, a reprezentat obiectul a numeroase critici ale ecologiștilor, în special pentru ocuparea a aproximativ 60% din suprafața parcului național, folosita pentru operațiunile de schi.

   Parcul National Pirin din Bulgaria, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, adaposteste animale endemice și multe specii de plante, incluzand multe dintre zonele cele mai pitoresti ale Bulgariei.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...