LONews / Promo
INGERUL ALB - un film despre Sfanta Ducesa Elisabeta Romanova - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, de astazi.

INGERUL ALB - ELISABETA - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe

22-07-2016 09:53:47
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Specialista in animatie cu nisip, din Crimeea, Xenia Simonov, in varsta de 31 de ani, și-a încheiat lucrarea la o nouă poveste, reprezentata în nisip, si a lansat-o cu ocazia zilei de sărbătoare a Noii Mucenite Elisabeta (Romanova).

INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe


"Filmul INGERUL ALB este dedicat vieții și morții Marii Ducese", a declarat Xenia Simonov, pentru publicatia Moskovsky Komsomolets. 

"Am conceput ideea pentru film și scena finală, în urmă cu cinci ani, iar in tot acest timp filmul a fost imbogatit cu noi detalii".


"Filmul meu, INGERUL ALB, cu siguranta a debutat in timpul calatoriei pe care am facut-o in Alapayevsk, in 2011: atunci, la invitația Mitropolitului Kirill de Ekaterinburg și Verhoturye, eu si soțul meu am ajuns la Ekaterinburg, pentru Sarbatoarea "Zilelor Regale". În ultima zi a călătoriei noastre, pe 18 iulie, ne-am dus la Alapayevsk, unde am vizitat clădirea așa-numitei Școli Napolnaya - locul in care Sfanta Elisabeta Feodorovna si-a petrecut ultimele luni ale vieții sale, în stare de arest. Aceasta este o clădire cu clase si incaperi mici. 

Intr-una dintre acele camere s-au aflat Sfanta Elisabeta Feodorovna împreună cu Sfânta ucenica Varvara. Bărbații au locuit în alte încăperi. Ni s-a povestit despre evenimentele din ultima noapte teribilă: despre modul în care acestea s-au trezit, aruncate într-un vagon, duse in pădure, spre o mină abandonată în întuneric. Desi călăii le spusesera ca doar le duc intr-un loc mai sigur, captivele simtisera unde aveau sa fie duse.


INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Martiriul


În continuare a avut loc martiriului Marii Ducese și al  celor care o insoteau - acum, acolo se afla Mănăstirea Noilor Martiri ai Rusiei. Toti acestia (cu excepția Marelui Duce Serghei Mihailovici, care a fost împușcat în cap) au fost aruncați de vii într-o mină adâncă, în apropierea Alapayevsk, și apoi au fost aruncate asupra lor grenade și pietre. 


Cu toate acestea, potrivit unui examen al expertilor, de mai târziu, efectuat atunci când toate trupurile au fost ridicate, în 1919, aproape toți martirii au murit in urma rănilor și de foame, după o agonie lunga si teribilă.


INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Sfintenia de ieri


Marea Ducesă, împreună cu unul dintre Marii Duci, nu au căzut la fundul minei, ci au cazut pe o margine aflata la jumatatea gropii. Și, in urma examinarii specialistilor, știm că Sfanta Elisabeta i-a bandajat capul Ducelui rănit mortal, Ioan Constantinovici, cu o bucată din hainele ei. 


Trupul Sfintei Elisabeta a fost găsit neputrezit; degetele de la mâna dreaptă erau stranse in semnul crucii. Avea o vanataie (de dimensiunea palmei unui copil) la partea din spate a capului. O grenadă neexplodată a fost găsită lângă ea.


INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Sfintenia din crinii de azi

O atmosferă specială domnește în zona din jurul fostei mine. Mina in sine a fost umpluta: acum tot ceea ce a mai rămas, este un șanț superficial, acoperit cu iarbă verde lucitoare și înconjurat de garduri de fier forjat. Crini albi cresc în jurul gardului - ei sunt simbolul Marii Familii Hessian. Iar Ella (Elisabeta), Prințesa de Hesse-Darmstadt de Rin, a provenit tocmai din această familie. Acesti crini au patruns adanc în sufletul meu. Erau minunati (așa cum este tot ceea ce este asociat cu această mare femeie) și am decis ca crinii albi să devină nota dominantă a filmului planificat.


Acolo sunt păduri și o liniște de cristal, pretutindeni. Acolo sunt înghețuri de noapte, chiar și în timpul verii, și pini care se inclina la vânt - martori tăcuți ai crimei pe care, se pare, au iertat-o. Si sfanta a iertat-o. Înainte de a fi împinsa în mină, Sfanta Elisabeta s-a rugat cu cuvintele lui Hristos: "Doamne, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac!" (vezi Sfânta Evanghelie după Luca 23:34)...


INGERUL ALB - Sfanta Elisabeta - un nou film in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe | Animatie cu nisip


Filmul s-a dezvoltat în mintea mea timp de cinci ani, dar a fost creat într-un termen scurt, record - imediat ce m-am întors din călătoria mea din străinătate, am început filmarile. Cea mai mare parte a filmului a fost trasa în tehnica "animație cu nisip", în timp ce restul filmului - în tehnica "animație in plastic", care este un desen în nisip lichid.


Intenționez să prezint acest film la o serie de festivaluri de film și la festivaluri de animație. Filmul este accesibil tuturor și voi fi fericita daca filmul prezinta interes si valoare in fata tuturor celor care prețuiesc amintirea Marii Ducese Elisabeta Feodorovna".


Cu multumirile de rigoare, filmul INGERUL ALB a fost oferit si este disponibil, spre prezentare, Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, iar el poate fi urmarit, de astazi, in premiera, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, in playerul aflat pe toate paginile LONews (www.lonews.ro). 

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV