„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
TRANSMISIUNI video IN DIRECT, saptamanale: Vineri (de la ora 9:00), Sambata (de la orele 7:30 si 16:00), Duminica (de la ora 7:30), din mai multe localitati, simultan, pe mai multe canale diferite, in programul TV lacasuri Ortodoxe.
TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL - zi de post aspru, in care nu se foloseste nici macar cutitulTAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL - zi de post aspru, in care nu se foloseste nici macar cutitul
Nunta din Cana Galileii - noi descoperiri privind vasele in care a fost savarsita minuneaNunta din Cana Galileii - noi descoperiri privind vasele in care a fost savarsita minunea
Rio 2016 - Duhovnicul echipei olimpice: vorbim despre o crima la adresa moralitatii!
Jocuri Olimpice Rio 2016: un atlet isi vinde medalia de argint, pentru a ajuta un copilJocuri Olimpice Rio 2016: un atlet isi vinde medalia de argint, pentru a ajuta un copil
Sfantul Ioan Maximovici - publicarea unor manuscrise descoperite intr-o arhiva veche
Iisus VR - Istoria lui Hristos, in realitatea virtualaIisus VR - Istoria lui Hristos, in realitatea virtuala
BIFE-SIM 2016, Spectacol de forme si idei – editia a XXV-aBIFE-SIM 2016, Spectacol de forme si idei – editia a XXV-a
Clopotele Clopotnitei Scufundate incep sa fie auzite
Descoperire arheologica de senzatie in BelarusDescoperire arheologica de senzatie in Belarus
Temeri in Maroc. Regele cheama la unitate impotriva jihadistilor
SCHIMBARESCHIMBARE
La Silva, a fost inaugurata prima statiune ortodoxaLa Silva, a fost inaugurata prima statiune ortodoxa
mai multe stiri
FAST NEWS
In aceasta seara, incepand cu ora 16:00 (Urziceni) si ora 18:00 (Bucuresti), in programul TV Lacasuri Ortodoxe, puteti urmari transmisiunea in direct a Slujbei Vecerniei, la Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Maine este zi de post aspru.

O NOUA SURPRIZA: vineri si sambata, transmisiuni in direct din Manastirea Halmyris - Murighiol, Tulcea


21-03-2016 07:40:18 - Redactia Stiri - Promo
Manastirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, isi sarbatoreste sambata, 26 martie 2016, cel de-al doilea hram: Sfintii Montanus-Preotul si sotia sa Maxima, pomeniti in sinaxarele ortodoxe.

Conform unui interviu acordat Agentiei de stiri Lăcaşuri Ortodoxe in exclusivitate, parintele Protos. Iov, staretul Manastirii Halmyris, marturiseste:

"In seara zilei de vineri, 25 martie, se va savarsi slujba Vecerniei Mari cu Litie, incepand cu ora 19:00, in demisolul Manastirii, lacas ce gazduieste Sfintele Moaste intregi ale celor doi Mucenici ai Cetatii Halmyris, Sfintii Epictet si Astion – cei mai vechi sfinti descoperiti la noi in tara. Credinciosii sunt asteptati, ca de fiecare data.

A doua zi, la orele diminetii, sambata, va fi oficata slujba Sfintei Liturghii arhieresti, fiind condusa de Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcei. Slujba va putea fi urmarita pe Internet, in direct, pe site-ul manastirii, pe cel al sfintilor nostri, si in programul TV Lacasuri Ortodoxe, aflat pe mai multe platforme web si retele. 

Bineinteles ca, asa dupa cum deja oamenii sunt obisnuiti, vor participa mai multi preoti si diaconi, iar slujba va fi urmata de o agapa farteasca, unde credinciosii si pelerinii, oamenii veniti de departe dar si cei aflati in apropiere vor putea lua masa in trapeza manastirii.

Speram sa fim cu totii bucurosi de noua sarbatoare si sa ii cinstim pe sfintii nostri, asa cum se cuvine. Din cate stiti, lucrarile la ridicarea bisericii Sfintei Manastiri continua, in prezent fiind turnati stalpii aflati pe cel de-al treilea nivel deasupra demisolului, incercand sa lucram concomitent si la zidaria dintre acesti stalpi. Le multumesc si ii port in rugaciune pe toti cei care ne ajuta si sustin aceasta lucrare prin intermediul Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. Bunul Dumnezeu sa ne ajute tuturor!".

Despre cei doi sfinti, staretul sfintei manastiri continua sa ne istoriseasca:
"Preotul daco-roman Montanus si sotia sa Maxima, din cetatea Singidunum (Belgradul de astazi), locuita in acea perioada de daco-romani, au fost martirizati de persecutorii care slujeau lui Diocletian, mucenicia lor fiind consemnata in Martirologii. 

Sfintii marturisitori ai Lui Hristos au fost inecati in apele raului Sava, dar valurile involburate le-au adus trupurile la mal, in mainile credinciosilor, care s-au ingrijit sa fie cinstite cum se cuvine".

NU UITATI: vineri seara (19:00) si sambata dimineata, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, veti putea urmari in direct slujbele oficiate in Manastirea Halmyris, care adaposteste cele mai vechi moaste de sfinti descoperite intregi la noi in tara (Sfintii Epictet si Astion - a caror cinstire se face in ziua de 8 iulie, principalul hram al sfintei manastiri).

impreuna, pana la intrarea in iarna, cu ajutorul lui Dumnezeu, este foarte posibil sa reusim acoperirea sfintei Manastiri Halmyris - cu fiecare rugaciune, cu fiecare caramida, cu fiecare scandura primita! Noi suntem cei care avem nevoie de Manastirea Halmyris! Ajutati la ridicarea unui ACOPERIS pentru moastele celor mai vechi sfinti din Romania (aflati mai multe dand click aici). Haideti!
   Noi suntem cei care au nevoie de Manăstirea Halmyris! Ni te alaturi?

Adresa: Manastirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, Romania
Cont IBAN Manastirea Halmyris (administrator cont Pr. Staret Iov): 
RO21RNCB0256127859640001 BCR
CIF Manastirea Halmyris: 14797706
Tel: Pr. Protos Staret Iov (Tel.): 0744 859 883
Oferiti aceste date, tuturor cunostintelor dumneavoastra!

Va rugam insistent, atat noi cat si parintele staret Iov, ca, dupa ce ati facut o donatie in contul bancar al Sfintei Manastiri Halmyris, SA NU UITATI sa completati si formularul de mai jos (il veti putea gasi, de acum, pe mai multe pagini ale noastre), pentru pomenirea in rugaciune intre ctitorii Sfantului Altar, pentru transparenta evidentelor si pentru a va tine la curent, permanent, cu situatia lucrarii. (Datele dvs nu vor fi instrainate si nici nu vor fi facute publice). Gestul dumneavoastra ramane unul extraordinar si va multumim din suflet!
"Bucurati-va, ca mainile voastre la lucrarea faptelor bune le-ati ridicat!"
(din Acatistul Sfintilor Mucenici Epictet si Astion)
Pentru alte lamuriri sau propuneri de promovare, puteti contacta Asociatia Lacasuri Ortodoxe, la telefonul: 0729 00 19 00, sau prin email: LONews@netcreator.ro
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MURIGHIOL
LOCATIE: MURIGHIOL, TULCEA, ROMANIA

PROMO

ULTIMELE STIRI

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos
Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!