LONews / Pr. Daniel Ivan

Ce suntem in viata - Ganduri razlete, cu Pr. Daniel Ivan

26-02-2013 03:25:54
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In viata suntem ceea ce suntem. Adica suntem suma: faptelor, gandurilor si poftelor noastre nesabuite; dar mai suntem, in acelasi timp, si ingemanare de credinta, nedejde si dragoste.
   Pe cine lasam sa castige?

   Viata nu este doar o sarbatoare continua, asa cum incearca unii sa ne invete. Viata mai este si lupta, mai este si infranare, mai este si pocainta, dar si trezvie. Ceea ce astazi pare sa ne aduca fericirea, fie ea si vremelnica, maine ne poate aduce moartea, atat trupeasca, cat si sufleteasca.

   Libertatea a fost mai tot timpul ucisa in ropote de aplauze, pe altarul democratiei si libertatii.

   Am nadejdea ca, la Sfarsitul Lumii, nimeni nu va mai fi ceea ce s-a nascut si a trait in aceasta viata. Atunci, toti vom fi omul ascuns din noi. Omul purificat.

   Ce asteapta Hristos de la mine? Oare, asteapta sa pot face o lume mai buna? O lume a iertarii si a dragostei?
   Asteapta sa fiu fara teama in fata dusmanului. Sa stau curajos si drept, atunci cand vantul ispitei vrea sa ma darame. Sa fiu milostiv si credincios. Sa rostesc Adevarul, chiar cu pretul vietii. Sa ocrotesc pe cei neajutorati si, mai ales, sa nu fac nimanui RAU.

   Evlavia omului se vede in actul drept si in curajul de a-ti lua asupra ta necazurile celor ce nu si le pot purta singuri. Omul cu evlavie imparte cu aproapele sau atat bucuriile cat si necazurile.
   Bunatatea, este ceea ce Dumnezeu doreste pentru noi, si ceea ce noi trebuie sa le oferim semenilor nostri.
   Prin deciziile de zi ci zi, poti fi un om bun sau nu. Nimeni, in afara lui Hristos, nu poate fi stapanul constiintei mele.
   Ascultarea care nu are ca radacina iubirea desavarsita, nu este altceva decat supunere oarba sau robie. Dumnezeu nu vrea sa Il iubim, ci asteapta sa fie Iubit.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...