LONews / Politici

Discutii intre Mitropolitul Ilarion si Ministrul macedonean al Afacerilor Externe

30-01-2013 12:11:09
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In data de 29 ianuarie 2013, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, s-a întâlnit cu Nicola Poposchi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Macedonia, aflat într-o vizită de lucru în Rusia.

   Acestora, li s-au alaturat Ilia Isailovschi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Macedonia in Federația Rusă; protopopul Nicolae Balasov, vice-președintele Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei (DECR); protopopul Igor Iachimciuc, secretar DECR pentru relațiile inter-ortodoxe și Andrei Cosev, un membru al personalului de secretariat al DECR pentru relațiile inter-ortodoxe.
   Alaturi, s-au mai aflat membri ai personalului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Macedonia și ai Ambasadei Macedoniei în Rusia.

   Participanții la reuniune și-au exprimat opiniile vizavi de "rolul important pe care il joaca Ortodoxia în istoria Macedoniei" și de "promovarea cooperării între Republica Macedonia și alte țări în care predomină populația ortodoxă".

   Odata cu discutarea situației actuale a Bisericii din Balcani, participanții au remarcat si necesitatea continuarii eforturilor menite să reglementeze statutul canonic al Ortodoxiei pe teritoriul Republicii Macedonia și sa depășeasca toate obstacolele care stau in calea promovarii dialogului inter-bisericesc pe aceasta tema.
 

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV