LONews / Politici
Patriarhia Moscovei i-a trimis o scrisoare lui Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA. Scrisoarea a fost inmanată Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei Moscovei

05-10-2017 06:01:21
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Patriarhia Moscovei, aflata sub pastorirea Patriarhului Chiril, care este asteptat in urmatoarea perioada sa vina la Bucuresti [ Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html ], a trimis o scrisoare Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, privind raportul Departamentului de Stat al SUA referitor la presupusele încălcări ale libertății religioase în Rusia.

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei Moscovei

Stirea de mai sus, privind scrisoarea pe care Patriarhia Rusa i-a trimis-o Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, pe tema respectarii libertatilor religioase in Rusia, a fost data de vice-presedintele Departamentului pe Probleme Externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, Arhimandritul Filaret (Bulekov).

„Scrisoarea a fost inmanată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care urmează să o transmita destinatarului“, a spus acesta, adăugând că nu este vorba despre o „scrisoare deschisă“.

Sunt respectate libertatile religioase in Rusia?

   Șeful Sectorului de activitati-religioase din cadrul Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Ruse, Pr. Dimitri Safonov, declarase anterior, la o conferință de presă, că Biserica Ortodoxa Rusa pregătește o scrisoare adresata lui Tillerson, referitoare la „raportul partial“ privind libertățile religioase din Rusia și ignorarea totală a persecuției la care este supusa Patriarhia Moscovei in Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

   Potrivit Pr. Filaret, după ce Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va primi scrisoare, va urma publicarea unui raport pe site-ul web al Departamentului pentru Afaceri Externe al Bisericii, „privind poziția fundamentală a Bisericii Ruse asupra raportului [partial privind respectarea libertatilor religioase in Rusia - LO], asa cum a fost amintita în scrisoare".

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei Moscovei

În mod special, scrie Departamentul de Probleme Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, raportul „nu menționează numeroasele biserici arse, preoții bătuți și legislatia pe care o pregateste Ucraina, care este complet discriminatorie la adresa tuturor asociațiilor religioase care nu au sediul propriu în Ucraina" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).


Va reamintim ca, in urma cu cateva zile, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat ca Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse va veni in Romania, cel mai probabil în jurul datei de 27 octombrie [ Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html ].

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Biserica Ortodoxa Rusa - Patriarhia Moscovei, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Biserica Ortodoxa Rusa - Patriarhia Moscovei.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV