„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Patriarhul Bartolomeu: Constantinopolul va ajuta Ucraina, pentru o Biserica unita


16-03-2017 09:20:53 - Redactia Stiri - Politici

"Putem fi optimiști, in ce priveste viitorul" - a spus Întâistătătorul Bisericii Constantinopolului.

 
Patriarhia Ecumenică de Constantinopol va ajuta Ucraina să aiba o Biserica unita. Aceasta a declarat Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, la o întâlnire cu Primul-Ministru ucrainean, Vladimir Groisman, care a avut loc la Istanbul, ieri, 15 martie 2017, confor publicatiei ucrainene oficiale a guvernului, KMU.

"Ne rugăm ca poporul ucrainean sa fie unit într-o singură Biserică. Biserica-Mama din Constantinopol va ajuta in realizarea unei Biserici unificate. Putem fi optimiști, in ce priveste viitorul" - a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Constantinopol.


Primul-Ministru al Ucrainei, la rândul său, a lăudat rolul principal al Patriarhiei Ecumenice și al Patriarhului Bartolomeu însuși, în ceea ce privește sprijinul pentru unitatea Ortodoxiei ucrainene.

"Noi acordăm o mare importanță cooperarii noastre. Ucrainenii tind spre o Biserică, iar rolul Vostru este foarte important. Suntem plini de respect profund fata de Sanctitatea Voastra, pentru sprijinul acordat unității Ortodoxiei ucrainene" - a spus Vladimir Groisman.


Primul-Ministru a mulțumit Patriarhului Bartolomeu, pentru înțelepciunea sa, binecuvântări și dragostea fata de Ucraina și pentru sprijinul in rugaciune în momentele dificile pentru țară.

Primatul Bisericii Constantinopolului le-a mulțumit "ucrainenilor, pentru profunda credință și ascultarea lor față de Biserică".


"Noi intampinam cu drag intreaga națiune ucraineana iubita, la sediului central al Patriarhiei Ecumenice, nu ca pe străini, ci ca pe preaiubiți fii duhovnicesti ai Bisericii-Mama.


Relațiile spirituale care unesc Biserica_Mamă cu ucrainenii, niciodată nu au dispărut. Suntem aproape de voi, mai ales atunci când totul pare a fi dificil, si o să vă însoțim cu rugăciunile și binecuvântarea noastră. Noi va binecuvântam, acordand dragoste și interes fiecărui ucrainean, fără excepție" - a spus Patriarhul Bartolomeu.

LONews
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ISTANBUL
LOCATIE: ISTANBUL, TURCIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!