Stiri / Politici
Liderul rus a dezvaluit modul în care tatal sau, un membru al Partidului Comunist, l-a botezat pe ascuns în Catedrala Schimbarii la Fata...

Vladmir Putin descopera ca a fost botezat de tatal Patriarhului actual al Rusiei, Chiril

21-07-2017 07:36:07
De Redactia Stiri
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în filmul Saidei Medvedeva, intitulat "Patriarhul", pentru canalul tv "Rusia 1", că tatăl actualului Patriarh Kirill al Rusiei l-a botezat, în Leningrad, în 1952.

Liderul rus a vorbit despre modul în care, la sfârșitul anului 1952, tatal sau, un membru al Partidului Comunist, l-a botezat pe ascuns în Catedrala Schimbarii la Fata.

Potrivit lui Vladimir Putin, preotul ii sugerase mamei sale să-l numească Mihail, in cinstea sfântului patron al preotului, dar mama liderului rus a refuzat și l-a numit Vladimir, în cinstea tatălui său.

Ulterior, vorbind cu Patriarhul, Putin l-a întrebat cum a ajuns in Biserică. Patriarhul Kirill a răspuns că tatăl său a fost preot și a slujit în Leningrad, chiar în Catedrala Schimbarii la Fata.

Putin i-a cerut, atunci, Patriarhului, să clarifice dacă tatăl său fusese singurul Mihail care slujise acolo în anul 1952. La primirea răspunsului afirmativ, el a descoperit ca tatal Patriarhului actual al Bisericii Ortodoxe a Rusiei a fost chiar cel care l-a botezat, în copilărie, pe Vladimir Putin.

LONews
Alte stiri recente
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV
Lacasuri Ortodoxe Video Noutati
Lacasuri Ortodoxe Ultimele noutati
Hey! Ultimele Semnale
Informari Locale Ultimele Informari Locale