„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Biserica Rusa din Afara Tarii solicita indepartarea lui Lenin din Piata Rosie


14-03-2017 09:25:43 - Redactia Stiri - Politici
Duminica, 12 martie 2017, in cea de-a doua duminică a Postului Mare, un apel pentru îndepărtarea trupului neinsufletit al lui Lenin, din Piața Roșie, a putut fi auzit în toate parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei.

Apelul a venit odata cu citirea unei scrisori pastorale - dedicata aniversarii a 100 de ani de la apariția Icoanei Maicii Domnului "Domnitoarea" - binecuvântata de către IPS Mitropolit Hilarion al Americii de Est și New York.

In aceasta scrisoare se arata:
"In acest an, întreaga lume, mai ales noi toți, ne vom aminti marea tragedie a secolului 20, care a perturbat destinele a milioane de oameni. Această calamitate a atins literalmente viața fiecărei familii din Rusia, oriunde s-ar fi aflat. Amintim, acum, centenarul revoluției sângeroase și distructive din Rusia.
Ca urmare a trădării guvernului și conducerii militare, Tarul a fost forțat să abdice, ceea ce a dus la consecințe inevitabile: dispariția statului, moartea martirica a Tarului însuși și a familiei, un brutal război pustiitor și persecutarea fără precedent a Bisericii Ortodoxe și a credinței în Dumnezeu, în Rusia".
Cu toate acestea, poporul rus a cunoscut harul lui Dumnezeu în acel moment, după cum remarca scrisoarea. De asemenea, în 1917, "chiar în ziua abdicării Unsului lui Dumnezeu, Tarul Nicolae Alexandrovici, 2 martie 1917, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului "Suverana" s-a aratat poporului nostru, ca un semn că preacurata "Regina" nu renunta la grija sa fata de suferința pământului rusesc, care, din zilele de odinioară, era cunoscut sub numele de "Casa Preasfintei Maicii lui Dumnezeu". Mai mult, Patriarhia a fost restaurată în Rusia, prin întronizarea Patriarhului Sfant Tihon la Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului in Biserica.

Scrisoarea ii încurajează, mai apoi, pe toți din Rusia să se întoarcă la rădăcinile lor și să înțeleagă că aceasta neglijare a credinței a fost cea care a dus la evenimentele tragice din 1917.

"Noi nu trebuie, în niciun caz, să justificam acțiunile celor responsabili de revoluția ucigatoare", scrie Sinodul, si prin urmare se solicită îndepărtarea corpului lui Lenin din Piața Roșie, precum și a tuturor celorlalte monumente dedicate acestuia, cat și schimbarea numelor orașelor și străzilor denumite după tiranul nemilos:
"Un simbol al reconcilierii națiunii Ruse cu Domnul ar fi scăparea, din Piața Roșie, de rămășițele persecutorului principal și călăului secolului 20, precum și distrugerea monumentelor dedicate acestuia. Ele sunt, toate, simboluri ale catastrofei, tragediei și a distrugerii suveranității noastre daruite de Dumnezeu. Același lucru este valabil și pentru orașele și străzile care sunt private de numele lor originale istorice".

Alții au făcut același apel, inclusiv cuviosul staret Ilie (Nozdrin) din Mănăstirea Optina:

"El nu este un lider, ci un distrugător, un trădător și un ucigaș. Rusia a suferit cumplit din cauza lui. El a orchestrat genocidul națiunii ruse și al poporului rus. Zece milioane de oameni au fost uciși din cauza lui, fără vreun proces sau o investigație. Tarul a fost ucis prin mașinațiunile acestui Ulianov-un personaj negativ în adevăratul sens al cuvântului. El este un dusman al poporului rus. El a spus cu propria sa limbă că, dacă doar zece la sută din poporul rus ar rămâne, atunci el a reușit. El este un personaj negativ intre raufacatori. El ar fi trebuit cu mult timp în urmă sa fie dat afară din mausoleu". .

Conform publicatiei rusesti Pravoslavie, in 2015, adjunctul Dumei de Stat, Ivan Constantin Suharev, membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), a introdus un proiect de lege in Duma de Stat, solicitând reluarea dezbaterii cu privire la această chestiune. Proiectul de lege, de asemenea, a solicitat eliminarea cimitirului in care oficialii proeminenti bolșevici și sovietici sunt îngropati, din apropierea zidului Kremlinului din Moscova.

La rândul său, Departamentul Sinodal pentru Relațiile Bisericii cu Societatea și Media, al Patriarhiei Moscovei, a refuzat să comenteze, spunând:

"Nu vom comenta despre asta acum... pentru că este o scrisoare pastorala adresata lumii din afara, nu din cadrul Bisericii. Prin urmare, este fără sens sa comentam".


Discuția privind eliminarea și reinmormantarea trupului lui Lenin și transformarea mausoleului într-un muzeu, este reînnoită periodic în societatea rusă. Seful de departament, Vladimir Legoida, anterior, comentase despre problema mausoleului lui Lenin, amintind ca ea nu este foarte importantă pentru Biserica Rusă, și ca "va fi rezolvata în mod natural, cu timpul, într-un mod pașnic".

LONews
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MOSCOVA
LOCATIE: MOSCOVA, RUSIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!