„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma


06-02-2017 10:31:03 - Redactia Stiri - Politici
Mai multe postere au fost lipite peste tot in oras, vineri seara, prin care Papa Francisc era intrebat: "Unde ți-e mila?".

Conform Deutsche Welle, afisele reprezinta un lucru unic ca adresare pentru Roma, acuzandu-l pe Papa ca se opune conservatorilor catolici și ca ii "decapiteaza pe Cavalerii de Malta".

"Ah Francis, ai preluat congregații, ai înlăturat preoți, ai decapitat Ordinul de Malta și pe Franciscanii Imaculatei, ai ignorat cardinalii... dar unde ti-e mila?", se putea citi pe aceste afise, sub o imagine incruntata a Papei Francisc, dupa cum raporteaza "Sputnik".

Cavalerii de Malta au fost recunoscuti pentru prima dată în secolul al XII-lea, iar in prezent ordinul catolic conservator intreprinde o operațiune umanitară vastă în întreaga lume. Potrivit site-ului de știri catolic Crux, Cavalerii de Malta numara 13500 de membri și 100000 de angajați și voluntari. Ei mențin relații bilaterale cu 106 țări, avand statut de observator permanent al Națiunilor Unite și emitand propriile lor pașapoarte, monede si timbre postale, imprimate cu crucea malteză.

Acum, Marele Maestru a demisionat după un impas public cu Papa Francisc, pe o serie de subiecte, printre care si mijloacele de contraceptie.

Discutia a început în 2013, aminteste Sputnik, atunci când, ca parte a activității sale caritabile, ordinul a oferit in Myanmar mijloace de contraceptie ca modalitate de a preveni raspandirea virusului HIV. Albrecht Boeselager, fost ministru al sănătății in cadrul ordinului, pe atunci, a declarat ca n-a stiut nimic despre distributie si a oprit-o ulterior. Boeselager devenise, intre timp, Mare Cancelar al Ordinului - și când vestea a ieșit la lumina, el a refuzat să demisioneze. Așa că ordinul l-a concendiat - concendiere care a atras atenția Papei Francisc. Papa a ordonat o anchetă, pentru a determina dacă concedierea lui Boeselager a fost legală. Ordinul a numit ancheta ca fiind "irelevantă", iar săptămâna trecută, Marele Maestru Matthew Festing a demisionat la cererea Papei, conform rapoartelor DW.

Acum, Vaticanul a anunțat ca un emisar personal al Papei va fi delegat pentru ordin. Prin urmare, catolicii conservatori se simt sub atac, apreciaza Sputnik. Acest Papă este prea permisiv din punct de vedere social pentru unii, sfatuindu-i pe preoți să nu-i judece sau sa nu-i discrimineze pe catolicii divorțati sau recăsătoriți și sa foloseasca "discernământ", atunci cand acorda Sacramentul Împărtășaniei enoriașilor divortati.

In plus, afișele mai spun ca Francisc i-a "ignorat pe cardinali", referindu-se la patru cardinali care i-au cerut în mod public Papei să precizeze clar dacă credinciosii catolici divorțati și recăsătoriti pot primi Împărtășania. Papa, până acum, nu a răspuns pretentiei acestora.

Afișele au fost amprentate cu foi pe care scria "anunțuri ilegale", intrucat au fost lipite fără a plăti impozite sau a primi autorizație.

Acestea nu sunt primele afișe critice la adresa unui Papă, nici chiar a acestui Papă, care să apară pe străzile Romei, a subliniat Crux. Vaticanul nu s-a aratat, până în prezent, îngrijorat.
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ROMA
LOCATIE: ROMA, ITALIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!