„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de proceseCalugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese
PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!
Creative Buzz - un festival al talentului romanesc (24-26 martie, Sibiu)
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRUIoana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui DumnezeuAu refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Biserica Rusa inceteaza dialogul cu Bisericile crestine care renunta la valorile lor


14-11-2016 09:28:40 - Redactia Stiri - Politici
În cazul în care unele dintre cultele creștine vor continua sa se abata de la moralitatea tradițională, bazată pe doctrina creștină, Biserica Ortodoxă Rusă va înceta dialogul cu ele, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Afacerilor Externe al Patriarhiei Moscovei.

Biserica Rusa rupe relatiile cu Bisericile crestine care renunta la valorile lor


"În unele cazuri vom opri dialogul, spre exemplu în cel al Bisericii Suediei. Ori Papa tocmai a vizitat Suedia [31 octombrie - 1 noiembrie], unde s-a intalnit cu un arhiepiscop-femeie [Antje Jackelén, Arhiepiscop al Bisericii Luterane din Suedia].


Pentru ca suntem ingrijorati, după o serie de evenimente ce au avut loc în Biserica Suediei, cu care nu suntem de acord categoric, pe care le vedem ca pe o abandonare a eclesiologiei crestine contemporane - adica a invataturii despre Biserică - și mai ales dupa evenimente pe care le considerăm o revizuire a educației morale, pur și simplu vom înceta dialogul cu aceasta", a spus Mitropolitul.


Acesta a observat că, în contactele cu Protestantismul occidental contemporan, Biserica Ortodoxă Rusă se confruntă adesea cu probleme "care fac ca acest dialog să fie nu doar dificil, ci chiar imposibil".

Șeful Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii consideră că vizita Papei Francisc în Suedia nu va avea niciun impact asupra relațiilor romano-catolicilor cu ortodocșii, din moment ce Biserica Catolică alege ea insasi "cu cine sa fie in relatie, și cu cine sa nu fie".

Anterior, Patriarhul Kirill a declarat că Biserica Ortodoxă Rusă a continuat să conducă dialogul cu Biserica Romano-Catolică, dar a abandonat practic discuțiile cu Bisericile Protestante occidentale, din cauza renunțării lor la valorile morale evanghelice.

In octombrie, acesta a vizitat - pentru prima dată ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse - Marea Britanie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), din motive pastorale. Călătoria a fost dedicată aniversării celor 300 de ani de prezența a Bisericii Ruse în Insulele Britanice. În ultima zi a vizitei sale, Patriarhul s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a II-a și cu Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul Anglicanismului.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MOSCOVA
LOCATIE: MOSCOVA, RUSIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!