„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani, ocupat de extremistii evrei


14-11-2016 06:27:31 - Redactia Stiri - Politici
În dimineața zilei de marți, 8 noiembrie 2016, la Sărbătoarea Sfantului Dimitrie (c. Iul.), coloniștii israelieni, membrii ai organizatiei de extrema-dreapta Ateret Cohanim, care are ca obiectiv eliminarea tuturor elementelor non-evreiesti din Tara Sfanta, au distrus acoperișul și au spart intrarea in Metocul Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani. Metocul este situat chiar în fața Bisericii Învierii din orașul vechi al Ierusalimului. 

Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani: incercare a extremistilor evrei, de confiscare a manastirii


Grupul este acelasi cu cel care a incercat, de asemenea, să-și însușească un loc care aparținea Patriarhiei Ortodoxe, de pe lângă Biserica Învierii, în anul 1991.

Mitropolitul Isychios de Capitolias, Arhiepiscopii Aristarh de Constantin și Isidor de Heliopolis, care l-au insotit pe Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, au protestat foarte puternic împotriva acestei încălcări, in fata politiei si justitiei Statului Israel, in vederea apararii bisericilor din Ierusalim.

Poliția israeliană, în colaborare cu Patriarhia, i-a obligat pe coloniști să evacueze spatiul, iar a doua zi, evacuarea a fost confirmată printr-un ordin judecătoresc.

În dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie, Patriarhul Teofil, însoțit de Consulul Greciei, Christos Sofianopoulos, și de episcopii menționați mai sus, în cadrul unei întâlniri cu poliția israeliană, le-au solicitat consilierilor juridici ai celor două părți sa lucreze împreună pentru restabilirea condițiilor care să asigure o protejare mai buna a altarelor, impotriva unor astfel de încălcări.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN GHETSIMANI
LOCATIE: GHETSIMANI, ISRAEL

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!