„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Muntele Templului: o noua rezolutie inflamatoare a UNESCO


02-11-2016 10:44:00 - Redactia Stiri - Politici
O noua rezolutie UNESCO ignora legatura Iudaismului cu Muntele Templului. 

Astfel, Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a aprobat o rezoluție, pe 26 octombrie 2016, privind starea de conservare a Orașul Vechi al Ierusalimului. Rezoluția a atras furia israelienilor, care spun ca Națiunile Unite a pregătit un document care neagă legăturile profunde ale Iudaismului cu sit-ul istoric. SUA a fost de acord și a numit rezoluția "inflamatoare".


Muntele Templului: o noua rezolutie... inflamatoare a UNESCO


În cadrul unui vot secret, aripa culturală a ONU a consimțit să păstreze aceasta arie a orașului pe lista sit-urilor de patrimoniu mondial aflate în pericolul de a fi distruse. Zona gazduieste sit-uri de mare importanta pentru evrei, musulmani și creștini. Israelul a fost criticat de ONU, pentru refuzul său repetat de a permite experților să evalueze locurile sfinte din Ierusalim.

O altă problemă a fost ridicata de faptul ca documentul face referintă la sit-ul Ierusalimului exclusiv prin numele său arab, al-Haram al-Sharif. El nu menționează sit-ul cu numele prin care evreii se referă la el: Muntele Templului.

Israelul a protestat cu vehemență împotriva miscarii facute de ONU. Acesta a prezentat la nivel oficial un fragment extrem de vechi, al unui text ebraic care face referire la Ierusalim. Statul asiatic de Vest l-a rechemat, prin urmare, pe Ambasadorul desemnat la UNESCO. Textul prezentat este de forma unui papirus, aparent din secolul VII inainte de Hristos. Acesta se considera a fi cea mai veche referință in ebraică la Ierusalim, în afara Bibliei.

Muntele Templului: o noua rezolutie... inflamatoare a UNESCO


Hillary Clinton, candidatul la Președinția SUA din partea Partidului Democrat, a luat pozitie la rândul sau, spunând că a fost o greșeala și este dezamăgitor faptul că UNESCO a luat în considerare o rezoluție care în mod clar nu respecta și nu recunoaste legăturile istorice și profunde ale evreilor cu Ierusalimul si cu sit-urile sale sfinte.

Carmel Shama-Hacohen, ambasadorul Israelului la UNESCO, a criticat sever poziția adoptată de către comisie. El a declarat că membrii comisiei au adoptat o rezoluție care contravine adevărului istoriei și este în contradicție totală cu toate valorile. Oficialii palestinieni, pe de altă parte, insistă ca rezoluția ONU se referă la problemele din cadrul locurilor de cult musulman și, prin urmare, limba este justificată. Sit-ul mult-discutat se află în administrarea Waqf. Este o instituție religioasă sub controlul regelui iordanian. Ea reglementează drepturile de cult și de vizitare, alaturi de management și restaurare.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MUNTELE TEMPLULUI
LOCATIE: MUNTELE TEMPLULUI, ISRAEL

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!