„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

RUSIA si Anglia, dincolo de ISTERIA RAZBOIULUI


25-10-2016 06:58:37 - Redactia Stiri - Politici
Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a vizitat Marea Britanie, într-un moment în care tensiunile dintre Londra și Moscova cu greu ar putea fi mai rele. În mod previzibil, mass-media din Marea Britanie și parti ale clasei politice au fost extrem de critice fata de aceasta calatorie, ocazionata de implinirea a 300 de ani de prezenta ortodoxa ruseasca pe tinut britanic si, totodata, de sfintirea celei mai mari catedrale ortodoxe din londra (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 

RUSIA si Anglia, dincolo de ISTERIA RAZBOIULUI


Un articol semnat de Bryan MacDonald pentru RT - un jurnalist irlandez stabilit in Rusia - a tratat in aceste zile modul in care a fost primit Patriarhul Rus la Londra, dincolo de suspiciunile si indignarea manifestate prin presa laica politizata.

Toti care urmaresc mass-media laica stiu exact cat de "ingrozitoare" sunt relațiile britanico-ruse in aceste zile. Asta, pentru ca ni se prezinta un scenariu bizar, în care elitele ambelor țări se detestă reciproc, dar sunt la fel de fascinate reciproc, spre invidia rivalilor lor.

Astfel, Rusia rămâne plina de aventurieri britanici și toată lumea de aici stie ca "Londra este capitala Marii Britanii". Mai ales super-bogații, care aproape toti se pot lauda cu o proprietate (sau zece) în sud-estul Angliei. Si, ca si cand n-ar fi fost suficient, conducand pe autostrada MKAD din jurul Moscovei vei intalni localitati întregi destinate să reproducă in amanunt cătunele din caramida rosie, britanice, cu nume precum Bristol si Cambridge.

Sentimentul este, adesea, reciproc. In ciuda celor care doresc să sancționeze din nou Kremlinul, Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, s-a declarat el însuși un "rusofil", iar Regina Elisabeta însăși se spune că este intrigata de toate lucrurile care se intampla cu Rusia. Chiar isi gaseste timp pentru a scrie scrisori, ocazional, elevelor siberiene.

RUSIA si Anglia, dincolo de ISTERIA RAZBOIULUI


Autorul articolului amintit mai sus, prin urmare, ajunge sa se intrebe: sa aiba britanicii și rușii mult mai multe în comun decât ar vrea altii sa admita? Centrele central-europene de putere - cu excepția nordului Germaniei - au un singur lucru care îi unește: Catolicismul. Iar aderarea la o versiune diferită a Creștinismului, adesea face ca Rusia și Marea Britanie sa fie privite separat. Ceea ce ar explica de ce Regina Elisabeta, ca lider al Bisericii Angliei, a fost atat de dornica să-l intalneasca pe Patriarhul Kirill, chiar dacă o parte a politicienilor sai și o mare parte din mass-media nu aprobă asta. Unii membri ai Partidului Muncii din Marea Britanie nu au fost foarte încântați de prezența acestuia și au formulat obiecții.

Între timp, presa sustinea ca Kirill este aparent un fost agent KGB. Patriarhul, asemenea Reginei și, într-o măsură mai mică, asemenea Papei, îndeplinește, de asemenea, un rol politic. Iar acest lucru cu siguranță este motivul pentru care parlamentarul laburist John Woodock, activ în comitetul de apărare al partidului său, a declarat că este "foarte ingrijorat", pentru ca cineva atât de aproapiat de Presedintele Putin urmează să fie primit pe covorul rosu la Palatul Buckingham, într-un moment în care Rusia susține un "regim sirian ucigaș".

Aceste observații nu l-au surprins pe Kirill, a carui vizita a venit intr-un moment destul de sensibil pentru relațiile dintre Moscova și Londra. Situatia a fost indusa de isteria războiului, prezenta si in presa britanică, și de chemarea la proteste in fata Ambasadei Rusiei din Londra.

Problema comuna a ramas faptul că Patriarhul este aliat cu Putin, care este tipul rău al zilei, în presa din Londra si nu numai. Cu toate acestea, sa folosesti această conexiune pentru a murdări un lider religios, tradeaza o ignoranta totala fata de afacerile interne ale Rusiei, arata raportul lui Bryan MacDonald. Este clar ca, motivul pentru care Kirill a descris pozitia lui Putin in serviciul pe care acesta din urma il detine drept un "miracol al lui Dumnezeu" (declaratie in top in media britanica), nu se datorează faptului că el i-ar atribui puteri divine sefului statului, ci ca a fost inspirat de restaurarea prestigiului Bisericii. Religia a fost interzisă complet - iar membrii săi au fost persecutati - de Kremlin, timp de peste 70 de ani (în perioada URSS) și chiar si primul Președinte independent (Boris Elțin) nu a arătat niciun interes deosebit fata de credință. Pornind de la asta, mai este neobișnuit pentru liderul Bisericii să se declare mândru de Putin, care sprijină în mod public Biserica si in mod liber isi recunoaste propria credinta, cu putere?

După cum s-a menționat in presa laica, relațiile ruso-britanice ar fi atat de problematice, încât chiar Insuși Dumnezeu nu ar mai fi în măsură să le resusciteze. Cu toate acestea, Patriarhul a intreprins prima sa vizita oficiala la Londra, iar întâlnirea cu Regina a fost cheia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cei doi au avut o multime de lucruri de discutat. Kirill a tinut sa sublinieze suferința creștinilor, în spirala aparent fără sfârșit a războaior din Orientul Mijlociu - in care Marea Britanie a ajutat când a fost invadat ilegal Irakul, în 2003. El, de asemenea, cu siguranta, avea sa trateze problema crizei migranților în Uniunea Europeană, pe care rușii o percep ca pe o accelerare a islamizarii partii vestice a continentului.

În mod ironic, toate acestea tulburări stimulează Credința Ortodoxă, care s-a poziționat ca apărător al valorilor creștine tradiționale europene. Intr-un timp in care Biserica Catolică se liberalizează încet, ca urmare a conducerii Bisericii Angliei, Kirill fără îndoială este conștient de faptul că marca de modă veche a Moscovei ii aduna laolalta pe numerosii adversari ai acestor schimbari.

Multi dintre oamenii influenti din Londra il vad pe Putin ca pe un tiran, vad Rusia ca pe un dușman al democrației și un distrugator al Europei. Acest lucru amuza Moscova, unde oficialii considera că nimeni nu a provocat vreodată mai multe daune UE, decat David Cameron, Primul-Ministru anterior al Regatului Unit. La rândul său, Kremlinul, de asemenea, consideră că Marea Britanie nu are o politică externă independentă, ci pur și simplu acceptă instrucțiuni venite din Washington.

Putin crede același lucru despre Franța și Germania. A spus-o, in urma cu o saptamana: "Am vrut să vorbim la Paris, dar ei s-au grabit spre Washington, au aruncat o rezoluție și au creat isterici".

Patriarhul a incercat cu siguranță să vorbească cu Regina, pentru a găsi un teren comun între cele două țări și credințe. "Atâta timp cât Washingtonul rămâne șeful Londrei, șansele sale de succes politic sunt, probabil, subțiri. Dar merita o șansă" - se incheie raportul amintit mai sus, publicat de RT.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, ANGLIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!