LONews / Politici
Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, le-a cerut ortodocsilor ucraineni să fie gata să-și verse sângele lor si sa-L marturiseasca pe Hristos.

Ucraina: Patriarhul Ierusalimului, in sprijinul Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene

05-10-2016 08:21:32
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, le-a cerut ortodocsilor ucraineni să fie gata să-și verse sângele lor si sa-L marturiseasca pe Hristos.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ierusalim și-a exprimat sprijinul fata de credincioșii Bisericii canonice Ortodoxe Ucrainene, de sub Patriarhia Moscovei, care astăzi se confruntă cu atacuri numeroase din partea schismaticilor naționaliști ucraineni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ucraina: Patriarhul Ierusalimului, in sprijinul Bisericii Ortodoxe canonice


Patriarhul a reamintit că toți creștinii adevărați au fost întotdeauna persecutați, în această lume, dar niciodată nu au disperat și au considerat ca fiind o bucurie suferinta pentru Hristos.

Acesta a fost declaratia Patriarhului, cu ocazia unei conversații lungi cu delegația Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care s-a aflat mai multe zile în Țara Sfântă, sub conducerea Mitropolitui Luca de Zaporozhye și Melitopol.

În timpul întâlnirii, Patriarhul Teofil a abordat chestiunile:

- relația existenta intre Biserica Ortodoxă și Stat, în Ucraina,

- marturisirea contemporana a Bisericii, în lumea seculară,

- martiriul creștinilor de diferite confesiuni, in Orientul Mijlociu.


Patriarhul a declarat: 

"Patriarhia Ierusalimului se străduiește să aducă o mărturie a păcii. Sunt necesare cautarea unui compromis, sa se încerce să se ajunga la o înțelegere reciprocă, la rezolvarea problemelor.


Iar atunci când acest lucru este deja imposibil, trebuie să se rămână în spiritul iubirii și al păcii lui Hristos, ortodocsii fiind pregătiti să depună mărturie, prin sângele iubirii și păcii.


Asta a fost calea tuturor Bisericilor. Asta a întărit și ajuta in ziua de azi Biserica din Ierusalim. Prin asta, Biserica Rusă a secolului XX a cunoscut adevărata putere a lui Hristos".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...