LONews / Politici
Protestatarii le-au declarat reporterilor, că "georgienii ortodocși nu au nevoie de binecuvântarea Papei": "Vaticanul este un agresor spiritual!".

Proteste in GEORGIA: Vaticanul este un agresor spiritual!

23-09-2016 07:12:23
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Conform agentiei Interfax, câteva zeci de reprezentanți ai organizației publice a Uniunii Părinților Ortodocși din Georgia au intreprins, in aceste zile, un protest, în apropierea clădirii Ambasadei Vaticanului la Tbilisi, împotriva vizitei în Georgia a Papei Francisc, programata pentru sfârșitul lunii septembrie 2016.

PAPA FRANCISC IN GEORGIA: parintii ortodocși protesteaza impotriva vizitei


Protestatarii le-au declarat reporterilor, că "georgienii ortodocși nu au nevoie de binecuvântarea Papei". Ei au ținut in maini postere cu mesaje de protest la adresa vizitei Papei. Pe unul dintre afise se putea citi: "Vaticanul este un agresor spiritual!".

Între timp, Guiseppe Pasotto, Episcop al Bisericii Catolice din Georgia, le-a declarat reporterilor că nu ii este foarte clar de ce cineva ar protesta impotriva vizitei Papei în Georgia.

"Papa vine în Georgia ca mesager al pacii. De ce ar trebui ca cineva să fie împotriva acestui lucru? Din câte știu eu, Patriarhul-Catolicos Ilia al II-lea al Georgiei nu se opune acestei vizite", a declarat Pasotto.

In timpul vizitei sale, care va avea loc în perioada cuprinsă între 30 septembrie si 2 octombrie 2016, Papa Francisc se va întâlni, la Tbilisi, cu Patriarhul ortodox Ilia al II-lea, cu reprezentanții diferitelor grupuri religioase și cu oficiali de top din Georgia, oficiind o Messa (Liturghie catolica) pe unul dintre stadioane, a mai precizat acesta.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...