LONews / Politici
Ucraina: Stabilirea unei Biserici Ortodoxe locale este o chestiune de securitate nationala, sustine Presedintele Parlamentului.

Ucraina: Stabilirea unei Biserici Ortodoxe locale, o chestiune de securitate nationala

21-09-2016 08:28:07
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Parlamentul Ucrainei și guvernul secular nu intenționează să intervină sau să reglementeze viața religioasă, insa sunt adepte ale unei Bisericii Ortodoxe unite in Ucraina.

Acest anunț a fost dat publicitatii, in aceste zile, de catre președintele Parlamentului, Andrei Parubi, în timpul unei întâlniri cu o delegație de călugări ai unei manastiri din Muntele Athos, conform publicatiei ucrainene Pravda - Muntele Athos, care citeaza serviciul de presa al Parlamentului.

"În prezent, societatea poarta o dezbatere aprinsă privind acordarea autocefaliei pentru Biserica Ortodoxa din Ucraina", a spus Parubi.

El a mai menționat că, în iunie, Parlamentul a lansat un apel către Patriarhul Bartolomeu, privind statutul de autocefalie pentru Biserica Ortodoxa Ucraineana (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în favoarea căruia a votat un număr mare de parlamentari.

Parubi a adăugat că "nu este doar o chestiune religioasă, ci, totodata, o problemă de securitate națională".

"Ucraina trebuie să protejeze independența in fata necazurilor venite odata cu tancurile rusești - o mare provocare, pentru că există o agresiune militară și interferența în spațiul spiritual", a spus vorbitorul Parlamentului.

El a subliniat că "Parlamentul și Guvernul laic nu intenționează nici să intervină, nici să reglementeze viața religioasă, dar sunt adepte ale Bisericii Ortodoxe unite în Ucraina, și am transmis rugăciunile milioanelor de ucraineni, apelând la Patriarhul Bartolomeu".
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...